Grupul iubitorilor de animale din Olteniţa protestează la concluziile poliţiei

” Protestăm faţă de modul în care Inspectoratul Judeţean de Poliţie Călăraşi desfăşoară ancheta privind uciderea câinilor comunitari din adăpostul „Azorel” Olteniţa în noaptea de 28 februarie-1 martie 2013 în zona Luica-Ciornuleasa.

Concluziile preliminare ale anchetei sunt neprofesioniste, vădit manipulatoare şi superficiale. Ele nu răspund întrebărilor esenţiale pentru aflarea adevărului, respectiv, cine a transportat câinii în zona Luica-Pădurea Ciornuleasa, din ordinul cui, cine a luat legătura cu Asociaţia Vânătorilor pentru ca aceştia să fie prezenţi la locul respectiv pentru împuşcarea câinilor.

Este surprinzător cum organele de cercetare nu au sesizat o serie de „coincidenţe” cum ar fi: prezenţa vânătorilor „pe fondul de vânătoare” Luica la data şi ora când câinii au fost transportaţi de la adăpost spre a fi măcelăriţi. De asemenea, este inexplicabil cum nici un vânător nu a observat că aceşti câini au crotalii, şi deci aparţin unui adăpost. Toate acestea duc către o singură concluzie: ACŢIUNEA A FOST PREMEDITATĂ, URMARE A ÎNŢELEGERII DINTRE ADMINISTRATORUL ADĂPOSTULUI (PRIMĂRIA OLTENIŢA-ECOSAL OLTENIŢA) ŞI ASOCIAŢIA VÂNĂTORILOR.

Prezentul protest va fi înaintat tuturor organelor competente şi ONG-urilor din domeniul protecţiei animalelor. „

 

În numele iubitorilor de animale din Olteniţa, Mihaela Ghiţoiu