Irina Jelea declară că Elena Dumitru manipulează iar Primăria Olteniţa emite acte administrative abuzive

Irina Jelea declară pentru olteniteanul.ro că este deţinătoarea terenului din vecinătatea Trezoreriei Olteniţa, teren unde se află în acest moment Florăria Elena. Proprietara Irina Jelea se află în proces de executare silită, pentru că cea care pretinde că acest spațiu este domeniu public o târăște prin tribunale, amenință de la avocat, judecător, până la procuror sau executor, chiar și față de ea având o atitudine agresivă. Totul este ținut pe loc din cauza acestei plângeri penale la executare. Irina Jelea vine cu exemple de atacuri în justiţie: plângere împotriva încheierii de carte funciară prin care a fost intabulat dreptul de proprietate, proces pentru constatarea nulității certificatului de moștenitor, certificat prin care s-a moștenit dreptul de proprietate asupra terenului pe care se află amplasată baraca cu florăria, plângere penală pentru că acest teren a fost dobândit cu acte false, revizuirea sentinței civile care stă la baza executării silite.

Irina Jelea | foto arhiva

Irina Jelea | foto arhiva

”În toate aceste procese, instanțele de judecată mi-au dat câștig de cauză. Această doamnă, impropriu spus “doamnă”, manipulează o întreagă comunitate municipală și am să vă dau câteva exemple. Procesele care sunt pe rol îngreunează executarea silită pentru că sunt judecători care se abțin să judece aceste procese, pentru că doamna florăreasă îi amenință, blesteamă și le face plângeri penale și vorbesc aici de Judecătoria Oltenița. Mai nou, Primăria Oltenița emite acte administrative abuzive, pentru a lăsa o persoană care nu este în deplinătatea facultăților mintale să funcționeze nestingherită, fără nici un fel de autorizație din 2008, să vândă pe lângă flori și produse răcoritoare și înghețată, încălcîndu-mi flagrant mie dreptul de proprietate, recunoscut de o multitudine de instanțe judecătorești și anume: Judecătoria Oltenița, Tribunalul Călărași, Curtea de Apel București, Înalta Curte de Casație și Justiție București, Judecătoria Babadag și Tribunalul Medgidia. Și o să vă întrebați cum de au ajuns tocmai în județul Tulcea aceste procese în care eu sunt incriminat şi doamna florăreasă este reclamant. Pentru că dânsa a cerut strămutarea lor, deoarece a reclamat faptul că instanţa de judecată din Olteniţa este părtinitoare. Acum consider că este părtinitoare Primăria municipiului Olteniţa, care emite acte nelegale şi abuzive pentru a o proteja pe PFA Dumitru Elena. Mai nou am văzut că în şedinţa de Consiliu a Primăriei s-a dat o hotărâre prin care i s-a atribuit în mod direct lui PFA Dumitru Elena terenul de sub baracă, în care funcţionează fără autorizaţie repet florăria. Eu am să contest în instanţă această hotărârea nelegală şi abuzivă, am să sesizez Prefectura Călăraşi, am să deschid procese penale împotriva celor care se fac vinovaţi de încălcarea flagrantă a dreptului meu de proprietate şi nu ţin cont de hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, ce nu pot fi interpretate, revizuite şi mai ales încălcate. Tatăl meu a fost în proces cu Primăria municipiului Olteniţa timp de 15 ani până şi-a recuperat imobilul proprietatea lui dinaintea naţionalizării comuniste. Eu am să mă judec cu Primăria Olteniţa în continuare, primărie care vrea să-mi fure terenul ca pe vremea naţionalizării pentru a atribui doar o părticică din acest teren unei florărese.” spune Irina Jelea, intrigată de situaţia creată şi măcinată de hărţuiala la care este supusă.

Aceasta subliniază faptul că procesul de executare silită este unul foarte lung. „Acest proces de executare silită este foarte lung. Ea nu vrea să plece de bunăvoie. Eu sunt într-un alt proces în obligaţia de a face. Adică eu pe cheltuiala mea să stau şi să ridic baraca de acolo şi s-o duc adică o executare silită este foarte anevoioasă…Mergem aşa în procese 15 ani tatăl meu şi încă 20 probabil eu. Un mare abuz pe care-l face Primăria este că nu vrea să-mi prelungească certificatul de urbanism. Eu voi deschide şi un proces în contencios administrativ împotriva Primăriei care nu vrea acum să-mi emită certificat de urbanism. Acum sunt epuizată…Părerea mea este că o florăreasă a ajuns să manipuleze o opinie publică, un municipiu.” au fost alte afirmaţii ale Irinei Jelea, fiica lui Nicolae Vornicu, proprietari ai terenului amintit mai sus.

Laura Suzeanu