Laurenţiu Duţă şi Gheorghe Gheorghiu la Olteniţa în concert pentru Ziua Femeii

Olteniţenii vor avea parte de un mic concert în Sala Mare a Primăriei Olteniţa. Mai exact, concertul este dedicat tuturor doamnelor şi domnişoarelor din municipiu cu ocazia Zilei Femeii. Acesta va avea loc duminică, 10 martie, începând cu ora 19,30 şi va fi susţinut de Laurenţiu Duţă şi Gheorghe Gheorghiu. Intrarea este liberă în limita spaţiului disponibil.
Concertul este un cadou oferit de Consiliul Judeţean Călăraşi împreună cu Primăria şi Consiliul Local Olteniţa şi realizat de Compania Artistică Mix Music, firmă care a organizat de câteva ori concerte în aer liber la Olteniţa.

Duelul slagarelor de dragoste

Laurenţiu Duţă este un interpret cunoscut dar şi compozitor român, considerat unul dintre pionierii muzicii dance din România. A debutat în muzică în anul 1993, la vârsta de 17 ani, cu melodia ”Cifre”. Spre finalul anului 1997, Laurenţiu Duţă îi cooptează pe Viorel Sipoş şi Mihai Budeanu formând trupa 3rei Sud Est. Cu Laurenţiu lider al grupului, 3rei Sud Est a lansat nouă albume de studio, plus alte compilaţii şi remixuri. Trupa 3rei Sud Est s-a destrămat la sfârşitul anului 2008. Ulterior, Laurenţiu Duţă şi Mihai Budeanu s-au concentrat pe cariera solo.
Primul single Laurenţiu Duţă după despărţirea trupei 3rei Sud Est a fost ”Visător”. Apoi, Laurenţiu Duţă i-a compus Elenei Gheorghe piesa cu care artista a câştigat selecţia naţională Eurovision 2009, reprezentând România în finala de la Moscova – ”The Balkan Girls”. Laurenţiu Duţă compune mai rar piese pentru propriul proiect, ocupându-se în special de alţi artişti precum Andreea Bănică, Elena Gheorghe şi Dony. În anul 2012 ajunge ca solist în topurile de specialitate cu piesa „Shining Heart” feat. Andreea Bănică.

Gheorghe Gheorghiu a început să cânte de la şase ani. A studiat vioara şi apoi chitara, activând o perioadă în cadrul Cenaclului Astra, iar în 1975 a participat la primul Festival Naţional de Muzică Folk, unde a obţinut marele premiu şi a fost invitat să cânte la Festivalul de toamnă al Cenaclului Flacăra. În 1984 a lansat discul “Să fii tânăr” iar în 1988 “Pentru dragoste”. A susţinut concerte în toate oraşele din ţară, iar după 1990 a participat la numeroase concerte în străinătate. În 1993 a înfiinţat Fundaţia Culturală “Gheorghe Gheorghiu” şi Spirit Studio Production, an în care a lansat discul “Unde dragoste nu e, nimic nu e”, iar trei ani mai târziu a apărut “Doi ochi căprui caut şi acum”. În fiecare vară, din 1998, a organizat “Festivalul bucuriilor vacanţei” şi “Radio Distracţia” pe plaja Perla Venusului. Ultimul său album a apărut în 2008 şi se numeşte “Best of Gheorghe Gheorghiu”. În cariera sa muzicala a obtinut numeroase premii printre care premiul pentru perpetuarea şlagărului românesc acordat de Preşedinţia României în 1997, iar în 2008 diploma de popularitate “Şlagăre de Happy Aur” pentru cântecul “Unde dragoste nu e, nimic nu e” şi discul de platină acordat de casa de discuri Mix Music. În 2009 s-a alăturat Companiei Artistice Mix Music şi împreună cu Marius Gavrilă şi Victor Mihalache a înfiinţat prima televiziune online pentru copii “Tv de pici” precum şi un post de radio.