Olteniteanca noastra, Alexandra Usurelu, este ambasadoare a campaniei Europa FM „Nu esti singur pe lume”, alaturi de nume sonore din showbizul romanesc

„Nu ești singur pe lume” este cea mai amplă campanie de fapte bune, în care radioul Europa FM, împreună cu cei mai indrăgiţi artiști din România îi cheamă pe români să transforme împreună lumea din jur.

„E soare și pe strada ta”, imnul campaniei „Europa Fm este interpretată de Monica Anghel, Connect-R, Andra, Smiley, Corina Chiriac, Paul Ciuci (Compact), Cornel Ilie (Vunk), Gabriel Cotabiță, Niculina Stoican, Loredana, Corina, Puya, Alex Velea, Toni Șeicărescu (Iris), alături de compozitorul piesei, Petru Călinescu, fiul omului de televiziune, Florin Călinescu.

S-au alăturat ca susținători ai cauzei umanitare: Ivan Patzaichin, Camelia Potec, Alexandru Arșinel, Anca Sigartău, Medeea Marinescu, Bobby Stoica, Gabi Maga (Vunk), Cove, Paula Chirilă, Cristina Cioran dar si concitadina noastra, Alexandra Usurelu.

Alexandra Usurelu si Bobby Stoica (Voltaj) | foto: facebook

Alexandra Usurelu si Bobby Stoica (Voltaj) | foto: facebook

Campania „Nu ești singur pe lume” își propune să declanșeze un val de fapte bune la nivel național, care să transforme lumea în care trăim într-o lume mai bună.

În total, peste 20 de artiști și personalități au început 2013 prin susținerea celei mai ample campanii de fapte bune. Vedetele au filmat videoclipul melodiei „E soare și pe strada ta”, imnul campaniei umanitare Europa FM, prin care îi îndeamnă pe români să nu uite de semenii lor cu care viața nu a fost la fel de darnică.

Piesa a fost compusă de Petru Călinescu și produsă de Bobby Stoica, membrul trupei Voltaj. Melodia este difuzată de Europa FM si promovată pe internet pe mai toate reţelele de socializare.

Alexandra Uşurelu a vorbit pe siteul oficial al campaniei, nuestisingur.europafm.ro , declarând următoarele: ” Mă bucur să fiu parte din această campanie de plantat fapte bune, iar melodia care a devenit imnul acestui frumos proiect tocmai asta arată: faptul că fiecare dintre noi poate schimba lumea, dacă se implică mai mult și încearcă să privească înapoi, înspre lucrurile simple și mărunte, de unde pornesc cele mai curate sentimente. Suntem un popor de oameni buni și puternici, și nu trebuie să uităm să ne ajutăm unii pe alții.

 

Înca de la 14 ani, de cand urca prima dată pe scenă, Alexandra Uşurelu cucereşte publicul cu sensibilitatea sa, iar melodia interpretată live îi aduce imediat difuzarea la postul de radio local.
Mai apoi, se dezvoltă urmând cursuri de canto, iar în 2010 începe colaborarea cu compozitorul Walter Dionisie.
Cu textul poetei Anca Oprescu, Walter îi compune muzica pentru “Preţul Corect”, piesă pe care este invitată de catre Gabriel Cotabiţa sa o interpreteze în iunie 2011, la Teatrul Odeon, în cadrul Galei “Femeia Contează”, moment care îi atrage atenţia îndrăgitei vedete de televiziune, Andreea Marin.
Aceasta declară, urcându-se pe scena impresionată, că doreste sa îi acorde o bursa tinerei pe care o compară cu Norah Jones.
De aici, cariera Alexandrei înfloreşte, urmând o serie de emisiuni televizate în care Andreea Marin garantează pentru Alexandra.

 

Mai târziu,  în decembrie 2011, primeşte o propunere din partea lui Cornel Ilie (VUNK) de a colabora pentru duetul “Nopţile trec (doar visele rămân)”, duet ce apare ulterior pe albumul „Nu scapă nimeni(fără emoţii)”, şi va apărea pe coloana sonoră a unui serial tv produs de Media PRO Pictures în 2013.
În februarie 2012, prin intermediul designerului francez Philippe Guilet pe care-l cunoaşte în cadrul unui eveniment la Ambasada Franţei, la care este invitată să cânte, Alexandra începe colaborarea cu RFI Romania.
O lună mai tarziu are prima apariţie la Radio Zu, dupa care urmează o experienţă de concerte acustice, ca în iunie 2012, inclinată spre copii şi din dorinţa de a le aduce o bucurie acelora mai puţin norocoşi, lanseaza proiectul „În dar pentru copii” prin care oferă concerte live, caritabile, alături de actorul Dan Bordeianu.
În toamna lui 2012 începe colaborarea cu Mariano Castro, compozitorul si pianistul argentian al trupei Narcotango, nominalizat de doua ori la premiile Latin Grammy în 2009 şi 2010, şi tot atunci începe colaborarea şi cu Mircea Rusu la piesa „Doi Straini” la care filmeaza primul videoclip  alături de Dan Bordeianu, clip lansat în decembrie 2012. În martie 2013, Alexandra o însoţeşte pe Andreea Marin în turneul „Din dragoste pentru femei”, susţinut de Şcoala Mamelor şi Avon.

 

 

Pentru a fi la curent cu discografia şi concertele Alexandrei, urmareşte-i activitatea pe pagina oficială de facebook – www.facebook.com/AlexandraUsurelu

Marius Dociu