Poliţia călărăşeană, la 180 de ani de la atestarea documentară

Sărbătorirea a 180 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Călărăşene i-a găsit pe poliţişti alături de cetăţeni

Oamenii legii le-au oferit oamenilor posibilitatea de a descoperi activităţile pe care le desfăşoară poliţiştii, zi de zi, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor.

Astfel, ieri 25 martie, începând cu ora 09,00, în parcarea din faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, au fost expuse echipamente din dotare, precum arme şi costume ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale, autospeciale, motociclete folosite de poliţiştii rutieri, precum şi dotările laboratorului mobil al criminaliştilor.

BenQ Corporation BenQ Corporation BenQ Corporation

Vizitatorii acestor standuri au fost sprijiniţi de poliţişti cu sfaturi utile pentru a preveni şi reducere riscul de a deveni victime ale infracţiunilor şi evenimentelor rutiere.

În acelaşi timp, comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a primit vizita unei delegaţii de poliţişti bulgari din cadrul Direcţiei Regionale de Poliţie Silistra din Republica Bulgaria, care au asistat la manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Poliţiei Române.

În cadrul şedinţei festive, la care au participanţi reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţilor publice, foşti inspectori şefi şi alţi invitaţi de onoare, au avut loc evocări, prezentări de mesaje de felicitare, premierea câştigătorilor la concursurile sportive organizate în cadrul Cupei Poliţiei, avansarea în grad a 22 de ofiţeri şi 80 de agenţi de poliţie şi acordarea de diplome de merit.

 IPJ Calarasi