Preşedintele Traian Băsescu susţine reluarea lucrărilor la Canalul Dunăre-Bucureşti

Potrivit unui comunicat de presă emis de Administrația Prezidențială mass mediei, președintele României Traian Băsescu a inventariat trei proiecte prioritare pentru România în cadrul unei întâlniri cu președintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Werner Hoyer. Președintele Băsescu a cerut acestei bănci să analizeze posibilitatea finanțării proiectelor.

 

foto: evz.ro

foto: evz.ro

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a propus, în condiţiile constrângerilor bugetului de stat pe anul 2013, trei proiecte pe care le consideră esenţiale pentru dezvoltarea pe termen lung a României, Canalul Siret – Bărăgan, Canalul Bucureşti – Dunăre şi hidrocentrala Tarniţa (judeţul Cluj). Totodată, şeful statului a discutat cu specialiştii BEI posibilitatea de a analiza modalităţile prin care această instituţie se poate implica în finalizarea acestor proiecte”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

În campania pentru alegerile parlamentare de anul trecut, președintele Consiliului Județean Răducu Filipescu a promis că va face tot ce se poate pentru reluarea lucrărilor la Canalul Dunăre.București. Despre lucrările amintite nu a făcut promisiuni numai Răducu Filipescu, cât mai mulți oameni politici din cadrul USL. Iată însă că cel care a fost mai interesat ori mai bine spus care dorește cu adevărat, fără promisiuni electorale sau de campanie, reluarea lucrărilor unor proiecte importante a fost tot Traian Băsescu, unul din cei mai invidiați președinți și oameni politici din România pentru poziția sa fermă și autoritatea sa, dar mai ales foarte atacat, poate singurul și cel mai des din istoria președinților României, pentru a i se lua statutul de președinte al țării.

 Laura Suzeanu