VIDEO * Oltenitenii au primit si oferit martisoare cu ocazia zilei de 1 martie

Zeci de tarabe au invadat trotuarele din centrul  municipiului, cu toate astea, oamenii nu se înghesuie să cumpere un trifoi cu patru foi, coşarul tradiţional sau broşele de diferite culori de pe tarabele ce sunt pline de vestitori ai primăverii. “Atât modelele, cât şi preţurile mărţişoarelor sunt pentru toate gusturile şi buzunarele”, ne-au spus mai mulţi dintre comercianţi.
vezi VIDEO

vezi VIDEO

Preţurile încep de la 50 de bani şi pot ajunge până la 200 de lei. Problema în acest sezon de mărţişor din punctul de vedere al comercianţilor este una singură: teama că rămân cu marfa nevândută. Aceia care vin de mai mulţi ani ne-au spus că în niciun an nu a fost ca acesta: „Slab de tot merge, nu mai are lumea bani, anul trecut de exemplu a mers foarte bine.” „Lumea caută ieftinituri. 50  de bani şi 1 leu, alea se vând. ”
Tradiţionale, moderne, colorate, tricotate, din lemn, sticlă, plastic, aţă, dar şi cu bijuterii, mărţişoarele si-au asteptat  şi în acest an cumpărătorii. Ce mai contează dacă sunt de calitate îndoielnică sau neschimbate faţă de anii trecuţi, important este ca ele să fie norocoase şi să vestească o primăvară frumoasă.
Mărţişorul a fost prilej de sărbătoare în acelaşi timp, olteniţenii dorind să petreacă în această zi în grupuri organizate. Prima zi de primăvară este un nou început de fiecare dată, acest simbol neschimbat de secole care se numeşte „mărţişorul” demonstrând cât de frumoasă este renaşterea, cum natura reînvie, dar şi semnificaţia culorilor alb şi roşu.
Să aveţi o primăvară minunată dar şi un an bogat în realizări, iar fiecare zi din an să vă deschidă drumurile cu petale de flori multicolore, nu doar albe şi roşii. La Mulţi Ani!