Accidente cu pietoni în Olteniţa şi Budeşti

Primăvara, vremea frumoasă în general scoate tot mai mulţi şoferi pe şosea, dar şi conducători ai altor vehicule pe două roţi. Neatenţia, viteza sau influenţa băuturilor alcoolice sunt principalii factori ai accidentelor care se produc pe şosele. Deşi nu a fost nici marţi nici zi cu ghinion, 16 aprilie a fost ziua când s-au produs trei accidente cu pietoni două în Olteniţa şi unul în Budeşti, judeţul Călăraşi. Astfel, P. Gheorghe de 37 de ani din Olteniţa, care în dimineaţa zilei de 16 aprilie a.c., ora 07:20 a condus pe bulevardul 1 Decembrie, la intersecţia cu Şoseaua Călăraşi, autoturismul marca Skoda. Acesta nu a respectat semnificaţia indicatorului „Cedează trecerea”, lovind pe C. Marius, de 19 ani, din localitate, care circula cu bicicleta pe drumul prioritar. În urma impactului, biciclistul a căzut pe carosabil şi a fost transportat de conducătorul auto la Spitalul Olteniţa, unde a primit îngrijiri medicale, fără a necesita internarea. Potrivit unul buletin de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi, ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

foto: adevarul.ro

foto: adevarul.ro

Tot pe 16 aprilie a.c., dar în jurul orei 12:10, B. Florian de 33 ani din Olteniţa, a condus autoturismul marca Dacia 1310 pe bulevardul Republicii, la intersecţia cu strada I. H. Rădulescu, dar nu a acordat prioritate de trecere pietonului M. Gheorghe, de 80 ani, din comuna Radovanu, judeţul Călăraşi. Pietonul se angajase în traversarea străzii prin loc semnalizat corespunzător, iar şoferul l-a lovit uşor. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a bătrînului, care a fost transportat de către conducătorul auto la Spitalul Municipiului Olteniţa, unde a primit îngrijiri medicale fără a fi nevoie de internare. De la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Călăraşi aflăm că ambii participanţi la trafic au fost testaţi alcoolscop de către poliţişti, rezultatele fiind negative. În cauză sunt continuate cercetările pentru vătămare corporală din culpă.

 

În jurul orei 13.35, Poliţia Oraşului Budeşti a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în comuna Plătăreşti a avut loc un eveniment rutier. Din verificările efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că în timp ce conducea autoturismul Dacia Solenza pe DC 502 în comuna Plătăreşti, satul Dorobanţu, F. Claudia, de 22 ani din Bucureşti a lovit pe I. Marius de 16 ani din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure. Din impact a rezultat vătămarea uşoară a pietonului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Potrivit poliţiei judeţene, cercetările continuă pentru stabilirea tuturor cauzelor accidentului.

Laura Suzeanu