Braconaj piscicol la Manastirea. Oamenii legii au confiscat 90 kg de peste

În urmă cu două zile, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au desfăşurat pe raza comunei Mânăstirea o acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi a comercializării ilegale de peşte şi subproduse din peşte. Au fost verificate 22 de autovehicule şi legitimate 39 de persoane.

Oamenii legii au constatat 3 infracţiuni la OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi au confiscat peste 90 kg de peşte.

Astfel, M. Tudor de 41 ani din comuna Mânăstirea a fost depistat în timp ce transporta 50 kg peşte în vederea comercializării, dar fără a deţine documente legale de provenienţă. D. Mihai de 27 ani din comuna Mânăstirea a fost depistat transportând 25 kg peşte, în vederea comercializării, fără a deţine documente legale de provenienţă. Poliţiştii l-au depistat pe raza comunei şi pe B. Nicolae de 31 ani, care transporta în vederea comercializării 17 kg de peşte, fără documente legale.

În cele trei situaţii au fost întocmite acte premergătoare conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, iar cantitatea totală de 92 kg de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unei societăţi comerciale pentru valorificare.

 Laura Suzeanu