FOTO * Deşi este prohibiţie, se încalcă legea. Prinşi în flagrant pe Dunăre de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi – au depistat în zona de competenţă o ambarcaţiune pescărească în care se aflau doi cetăţeni români ce pescuiau în perioada de prohibiţie,  folosind  nouă plase de tip setcă.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi împreună cu poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare/Transporturi Navale Olteniţa au organizat săptămâna trecută o acţiune specifică pe fluvial Dunărea, pe linia combaterii braconajului piscicol.

Pescarii au fost prinsi in flagrant de politistii de frontiera

Pescarii au fost prinsi in flagrant de politistii de frontiera

Potrivit purtătorului de cuvânt, comisar şef, Vasile Chiru, în jurul orei 08.15 echipele de control au observat pe direcţia km fluvial 405, în zona inundabilă a fluviului Dunărea, o ambarcaţie perscărească cu două persoane care pescuiau folosind nouă plase de tip setcă. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că cei doi sunt cetăţenii români, Florin V. şi Marius V., ambii în vârstă de 33 ani. Asupra acestora a fost descoperită cantitatea de 40 kg peşte din speciile crap şi somn.

Asupra acestora a fost descoperită cantitatea de 40 kg peşte din speciile crap şi somn

Asupra acestora a fost descoperită cantitatea de 40 kg peşte din speciile crap şi somn

Instrumentele de pescuit în valoare de 12.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele în valoare de 800 lei a fost înaintat către Direcţia Sanitar Veterinară Olteniţa, pentru a se stabili dacă acesta este propriu consumului.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză dosare penale

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză dosare penale

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit comercial în perioada de prohibiţie şi deţinere şi folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

Laura Suzeanu