În cadrul zilelor orașului se vor organiza și câteva competiții sportive

În această seară se dă startul Zilelor municipiului Oltenița începând cu ora 18,30, cu încălzirea pe o scenă amplasată în centrul orașului. De mâine, 12 aprilie, încep și concursurile sportive organizate de consilier municipal și profesor de sport Cristiana Drăgan de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu”.

Așadar, mâine începând cu ora 10,00 în Parcul Central va avea loc un concurs de desene pe asfalt cu tema ”Țara Copilăriei”. De la ora 12,00 până spre ora 13,00, tot în Parcul Central se va desfășura un concurs de carturi.

foto arhiva

foto arhiva

Complexul Aqua Parc va găzdui sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 9,00 dimineață până seara la ora 19,00, mai multe competiții de fotbal  la care vor participa elevi de gimnaziu și adulți câte 10 persoane din fiecare categorie. Intrarea pe teren se va face prin tragere la sorți, eliminatoriu. În același complex, se va desfășura paralel un concurs de șah.

Terenul sintetic "Aqua Parc"

Terenul sintetic „Aqua Parc”

Premiile sunt oferite de Primăria și Consiliul Local Oltenița cu Federația Română Sportul pentru Toți și conțin cupe, diplome și mingi de fotbal. Pentru concurenții participanți la șah vor fi oferite premii jocuri de șah și diplome, aici vor fi organizate competiții pe fiecare categorie de vârstă cu fete și băieți.

Fiecare competitor va primi câte o ciocolată, Primăria venind cu numai 3500 de lei sprijin financiar la aceste competiții.

Zilele municipiului se află la a 8-a ediție și la prima care se desfășoară după alte date, până acum trecut sărbătoarea desfășurându-se în jurul zilei de 23 aprilie, Sf. Gheorghe fiind și patronul orașului. De asemenea, concursurile de alergat în saci, de biciclete și role nu se mai găsesc pe listă anul acesta, din cauza lipsei suficiente de bani.

Laura Suzeanu