La Bursa Generală, 121 de persoane au primit locuri de munca

Vineri, 19 aprilie, s-a organiozat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la care au participat 479 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Bursa a fost organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călărași, acţiunea desfășurându-se  atât la sediul Agenţei Locale din Călăraşi, cât şi la sediul Agenţiei Locale din Olteniţa. Potrivit responsabilului cu mass media Simona Donciu, pentru organizarea Bursei Locurilor de Muncă au fost contactaţi 320 de agenţi economici din județ. Au răspuns invitației 29 de angajatori, care au  oferit  458 locuri de muncă vacante, 16 dintre aceștia participând efectiv la bursă. Rezultatele  acţiunii s-au concretizat în repartizarea pe un loc de muncă  a 121 persoane, dintre care 40 au fost încadrate pe loc în meseriile/ocupațiile: mecanic agricol, lăcătuș mecanic, sudor, strungar, faianțar, betonist, referent, muncitor necalificat în agricultură și muncitor necalificat în construcții.

Somerii calaraseni s-au inghesuit pentru a obtine un loc de munca

La Bursa Generală, 121 de persoane au primit locuri de munca

 

Persoanele selectate vor primi un răspuns după o eventuală probă de lucru la sediul societăţii sau un interviu cu administratorul firmei.

Personalul agenţiei a pus la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă diverse materiale informative (pliante, brosuri etc.)  şi a venit în întâmpinarea acestora cu o ofertă diversificată de cursuri de calificare/recalificare.

Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă s-au mai alăturat Inspectoratul Teritorial de Muncă al Județului Călărași, prin prezența inspectorului șef adjunct Ionel Stan și inspectorului Gabriel Ruse, dar şi Direcţia Județeană pentru Sport și Tineret reprezentată prin director Marius Gabriel Dumitrescu. Din partea  Centrului de Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi a participat Alin Radu.

Laura Suzeanu