Liceul “Nicolae Bălcescu” Olteniţa se bate cu cele mai bune licee din judeţ pentru atragerea copiilor şi dotări în şcoală

Liceul Tehnologic”Nicolae Bălcescu” Oltenița,  unitate de învățământ profesional și tehnic, membră a unei rețele parteneriale în proiectul strategic ,,Parteneriate active școală-întreprindere pentru îmbunătăţirea formării profesionale iniţiale – PAȘII FPI”, a lansat în 4 aprilie 2013 ora 10,00 la sediul liceului, corp A, parter, evenimentul “Ziua Porților Deschise”, ca activitate în cadrul “Săptămâna Pașii FPI”. Acțiunea a avut ca scop promovarea ofertei educaționale pentru anul școlar viitor pe domenii și calificări profesionale.

Elevi de şcoală gimnazială ai mai multor şcoli din Olteniţa şi Vasilaţi au făcut o vizită la acest liceu pentru a se informa cât mai detaliat despre specializările ce le-ar putea urma în cazul în care ar opta pentru un profil de aici. Directoarea liceului, profesori însoţitori ai oaspeţilor, cadre didactice, echipa tehnică din liceu au oferit cele mai amănunţite, clare şi de bază noţiuni despre funcţionarea fiecărui laborator, atelier, biblioteca sau clasă vizitată. Directorul intituţiei liceale de învăţământ, profesor Cristiana Drăgan, director adjunct al liceului, ing. Vasile Andronache, prof. Liliana Niculiţă, ing. Mirena Nicolae au însoţit copiii în drumul lor spre lumea liceului. Informaţiile s-au dovedit a fi preţioase, o parte din copii declarând că ar vrea să înveţe la acest liceu, cel mai mare din judeţul Călăraşi. De asemenea, biblioteca “Profesor Lucian Pavel” a liceului conţine 36.000 de volume de carte, cărţi rare ce numai aici pot fi găsite, o capacitate imensă de lectură stocată în această sală frumos amenajată, îngrijită de bibliotecar Măriuca Veşteman, unde la fel copiii au rămas impresionaţi. Un alt loc ce i-a făcut să scoată sunete de uimire faţă de suprafaţă şi dotare a fost sala de sport a liceului.

Laboratorul de geografie conţine hărţi foarte vechi, păstrate cu sfinţenie aici şi de negăsit în alte locuri, un raft superior al sălii este amenajat cu obiecte de uz casnic foarte vechi, laboratorul fiind foarte mare şi în acelaşi timp unul din cele mai moderne din oraş. Copiii au admirat clasa de religie, o noutate pentru dotarea unui liceu tehnologic, laboratorul de electronică, cel de biologie de asemenea foarte bine dotat, laboratorul de fizică şi chimie apoi atelierele, unde au fost aşteptaţi de maiştri specialişti în a li se oferi informaţii utile, pentru a fi atraşi să aleagă liceul Bălcescu în viitor.

Laura Suzeanu