Olteniţenii pot opta pentru un loc de muncă mai bine plătit: Reţeaua EURES oferă 167 locuri de muncă în străinătate

Opt state ale UE pun la dispoziţia lucrătorilor români în această săptămână prin reţeaua EURES, o ofertă de 167 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe oferte provin de la angajatorii din Lituania, aceștia comunicând 70 locuri de muncă pentru meseriile de inginer aeronave, mecanic aviație și lucrător canalizare.

În Norvegia pot fi ocupate de lucrătorii români 40 de posturi de ghid turistic și 2 posturi de muncitor constructor.

Agajatorii din Olanda preferă inginerii, pentru aceștia oferind 21 de locuri de muncă în specializările: utilaj tehnologic, inginerie de proces, inginerie chimică, construcții civile și industriale, termodinamică și inginerie mecanică. 2

Un număr de 25 de medicii în diverse specialități, cum ar fi: radiologie, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, pediatrie, reumatologie și  medicină internă reprezintă solicitarea venită din partea angajatorilor din Danemarca și Suedia.

Alte 9 locuri de muncă vacante pot fi ocupate în Slovacia. Este vorba de lucrător cu mașini cusut, recepționer, vânzător vignete autostradă și cercetător științific în bacteriologie, microbiologie sau farmacologie.

Toate locurile de muncă vacante comunicate de angajatorii UE pot fi ocupate doar cu respectarea cerințelor de calificare, experiență și limbă străină: engleză, germană, maghiară, rusă sau slovacă, în funcție de statul de proveniență a ofertei.

foto: agerpres.ro

foto: agerpres.ro

Potrivit biroului de presă din cadrul Ageţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călăraşi, persoanele din judeţul Călăraşi care doresc să ocupe un loc de muncă în străinatate, vor prezenta un dosar care va conţine urmatoarele documente:

–  copie BI/CI sau copie paşaport cu valabilitate de minim şase luni;

–  CV model EUROPASS într-o limbă de circulaţie europeană sau în limba română;

–  cazierul judiciar în original care să ateste că nu aveţi antecedente penale (termen de valabilitate şase luni);

–  adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea ”apt pentru muncă”.

Dosarele se pot depune la  AJOFM Călăraşi, str. 13 Decembrie nr.12,  precum şi la sediul

Agenţiei Locale Olteniţa, str. Argeşului nr.111, în funcţie de domiciliul solicitantului. 

 Laura Suzeanu