Paramedicii SMURD Olteniţa mereu în alertă

Paramedicii SMURD din Olteniţa au intervenit pe strada Libertăţii, pentru acordarea primului ajutor unei tinere în vârstă de 30 de ani, gravidă în cinci luni, care prezenta hemoragie, contracţii şi dureri abdominale. Asta s-a întâmplat joi pe la ora 17.19 când un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a fost solicitat prin intermediul apelului unic de urgenţă 112. Apelul cerea intervenţia pe raza localităţii pe strada Libertăţii, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex feminin. Pompierii au intervenit în acordarea primului ajutor în cazul Marianei P., în vârstă de 30 de ani, gravidă în 5 luni. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, tânăra avea o stare de conştienţă alterată şi prezenta hemoragie, contracţii şi dureri acute la nivelul abdomenului. Paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa i-au administrat oxigen, după care aceasta a fost transportată de urgenţă în poziţia de siguranţă la spitalul municipal din Olteniţa.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani din Olteniţa și-a tăiat brațul cu flexul

Un bărbat în vârstă de 27 de ani din Olteniţa și-a tăiat brațul cu flexul

Un bărbat în vârstă de 27 de ani din Olteniţa a suferit un accident cu flexul. O plagă tăiată de aproximativ 7 cm a necesitat intervenţia rapidă a paramedicilor SMURD, care i-au acordat primele îngrijiri medicale. Echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a fost solicitat vineri, 13 aprilie prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să intervină pe raza localităţii, pe strada Vasile Alecsandri, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor lui Narcis Ş., în vârstă de 27 de ani. Flexul a produs un traumatism la nivelul braţului drept, la sosirea echipajului de prim ajutor SMURD bărbatul fiind conştient. Plaga tăiată de aproximativ 7 centimetri s-a format la nivelul membrului superior drept.
Paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au acordat primul ajutor persoanei, i-au efectuat hemostază, i-au aplicat garou şi pansament compresiv la nivelul membrului accidentat, i-au administrat oxigen, după care aceasta a fost transportată de urgenţă la spitalul din Olteniţa.

Laura Suzeanu