VIDEO * La Școala Ulmeni acțiunea de popularizare a înscrierii în clasa pregătitoare a avut succes

Marți, 2 aprilie, au început înscrierile în clasa pregătitoare și clasa I. Potrivit metodologiei, până pe 22 aprilie se desfășoară prima etapă destinată înscrierii tuturor copiilor. La etapa a doua vor participa doar cei care nu au fost cuprinși într-o școală după prima etapă. IÎscrierea se face la școala pe care părintii vor ca cei mici să o urmeze, prin completarea unei cereri-tip. Aceste cereri pot fi completate sși online, pe edu.ro, însă și în acest caz părintele va trebui să meargă la școala la care dorește înscrierea copilului, pentru validarea cererii.

La Școala ”Grigore Moisil” din Ulmeni a avut loc în acest week-end, mai exact sâmbătă, 30 mai, de la ora 10,00 o întâlnire între părinții micuților din localitate și directorul școlii Ulmeni, prof. Vifor Dorobanțu, alături de care au fost prezente două cadre didactice și inspectorul pentru învățământul primar, prof. Laura Munteanu. Întâlnirea s-a dovedit a fi extrem de benefică în special pentru părinți care au înțeles scopul acțiunii, mulți dintre aceștia declarând și în interviul acordat olteniteanul.ro că sunt deciși să își îndrume copiii spre școala pregătitoare.

Directorul Scolii "Grigore Moisil" Ulmeni, Viforel Dorobantu, le-a argumentat celor prezenti plusurile inscrierii in clasa pregatitoare

Directorul Scolii „Grigore Moisil” Ulmeni, Viforel Dorobantu, le-a argumentat celor prezenti plusurile inscrierii in clasa pregatitoare

Reprezentanții școlii au explicat părinților cât se poate de clar care sunt avantajele clasei pregătitoare față de clasa I, punându-se accent în primul rând pe partea pedagogică, psihologică de care un copil de 6 ani are nevoie în trecerea sa de la grădiniță la un alt nivel de învățământ. Directorul școlii a venit cu argumente pe înțelesul părinților din sala de clasă pentru a-i face să înțeleagă cât mai simplu și profund ce presupune tranziția de la un curs la alt curs, clasa pregătitoare fiind practic un liant între două niveluri de pregătire, elevul care merge la clasa pregătitoare fiind mai în siguranță din punct de vedere emoțional și cu mai multe puncte câștigate în viitor la educație decât cel care merge direct în clasa I de școală.

Profesor pentru învățământul primar-clasa pregătitoare Liliana Negoiță și profesor pentru învațământul primar – clasa pregătitoare în anul scolar viitor, Mariana Carmen Penu au fost cadrele didactice prezente la unul din cele două sectoare ale școlii, iar la sectorul 1 au participat și discutat cu părinții Cătălina Văcăruși, profesor pentru învățământ primar – clasa pregătitoare, Francisca Manea, profesor pentru învățământ primar – clasa pregătitoare în anul școlar viitor.
Cu această ocazie s-au vizitat spațiile școlare unde își desfășoară activitatea clasele pregătitoare. Discuțiile dintre părinți, director, profesori, inspectori au dovedit că interesul este comun, legătura dintre cele două părți fiind una reală, promovarea într-un mod corect a prevederilor legale privind înscrierea în învățământul primar 2013-2014 având un efect mulțumitor. Părinții din sală au înțeles și decis după acțiunea de sâmbătă, ce trebuie să aleagă pentru copilul lor.

 

Înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani este obligatorie până la 31 august 2013

Școala ”Grigore Moisil” din Ulmeni are disponibile pentru copii 2 clase, înscrierea pentru clasa pregătitoare fiind permisă până la 22 aprilie 2013.
Înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani este obligatorie până la 31 august 2013, iar la solicitarea părinților se pot înscrie în clasa pregătitoare și copiii care împlinesc 6 ani până la 31 decembrie 2013, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice o permite. Prin excepție, numai anul acesta, copiii în vârstă de 7 ani pot fi înscriși, la cerere, în clasa I.
Cadrele didactice au anunțat la această întâlnire care sunt actele necesare înscrierii pentru clasa pregătitoare. Este vorba de o cerere-tip de înscriere, copie și originalul după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal, copie și originalul certificatului de naștere al copilului, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare, alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale sau specifice (acolo unde este cazul).
Potrivit metodologiei de învățământ evaluarea dezvoltării psihosomatice se desfășoară în perioada 2-19 aprilie, în intervalul orar 10.00-18.00, iar rezultatul le va fi comunicat în scris părinților, tot in limita acestei perioade. Rezultatul nu poate fi contestat. Adresele instituțiilor unde vor fi evaluați copiii sunt afișate din data de 28 martie în școli și pe site-urile inspectoratelor școlare. Înscrierile au început pe 2 aprilie și se vor desfășura de-a lungul a două etape. Spre deosebire de anul trecut, acum prima etapă este destinată înscrierii tuturor copiilor, atât la școlile de circumscripție, cât și la celelalte școli. La etapa a doua de înscrieri participă doar cei care nu au fost cuprinși într-o scoală după prima etapă, perioada fiind stabilită între 8 și 17 mai.

Laura Suzeanu