Comunitatea de romi din Frumusani in atentia deputatului liberal Aurel Niculae

Vizita de vineri, 10 mai ac, la comunitatea de rromi din Frumusani a presedintelui Bancii Mondiale si a filantropului George Soros, alaturi de care a fost prezent si deputatul Aurel Niculae, l-a inspirit pe deputatul colegiului 4 Budesti-Fundulea sa sustina marti, 13 mai 2013, o declaratie politica in fata colegilor deputati.

Mentionam ca organizatori ai acestei actiuni au fost Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Sociala si a Fundatiei Roma Education Fund, care desfasoara in localitate un proiect european de integrare a romilor prin educatie.

In cartierul de rromi din Frumusani, oficialitatile au stat de vorba cu mai multi reprezentanti ai comunitatii despre problemele comunitatii si despre masurile care se impugn pentru imbunatatirea conditiilor de viata si pentru accesul la educatie de calitate.

Declaratie pentru saptamanalul Editia, Aurel Niculae: “Un analist american spunea ca succesul unei tari sau natiuni trebuie judecat dupa cat de bine sunt capabili sa traiasca cetatenii sai si daca acest nivel de viata poate fi sustinut si imbunatatit in viitor. Priceperea si discernamantul sunt primordiale in acest sens. Acestea se dobandesc prin educatie. Minoritatea rroma are nevoie de educatie pentru a ajunge la constientizarea faptului ca pentru a-si depasi conditia trebuie sa se implice activ si nu doar a se complace in situatia mizera de asiatati, minoritate neinteleasa si marginala”

Conform unui comunicat de presa al biroului Bancii Mondiale la Bucuresti, presedintele Jim Yong Kim a declarat: “Banca ramane pregatita sa intareasca colaborarea cu ceilalti parteneri internationali pentru a raspunde nevoilor populatiei rroma. Trebuie sa asiguram un sprijin corespunzator pentru a asigura cresterea incluziva si prosperitatea impartasita. Nevoile populatiei rroma sunt uriase din punctul de vedere al sanatatii, locurilor de munca, educatiei si locuintelor, dar beneficiile vor fi si ele uriase pentru toata Romania”.

 

http://www.worldbank.org/ro/news/press-release/2013/05/10/world-bank-president-reaffirms-close-partnership-with-romania

sursa foto: facebook Aurel Niculae