După două procese cu sentinţe irevocabile, Primaria Olteniţa a ieşit în pierdere cu 151.531,87 lei

Primăria Municipiului Olteniţa a pierdut două procese, în urma cărora se vor plăti de la bugetul local sume importante de bani.

Primaria Oltenita

Sentinţa civilă nr. 1580 din 22 iunie 2012 pronunţată de Judecătoria Olteniţa rămasă definitivă şi irevocabilă în dosarul 2637/269/2012 obligă Primăria Olteniţa prin primarul Petre Ţone să plătească suma de 113.836 către firma Alecos Construct în trei tranşe. Pe 27 martie 2013 s-au plătit 37.945,33 lei, aceeaşi sumă fiind planificată pe următoarele luni şi anume 27 aprilie şi 27 mai 2013.

Al doilea dosar îl are reclamant pe Satanîn Deniz, pârâţii fiind Municipiul Olteniţa şi Primăria Olteniţa. În acest caz, Satanîn Deniz va primi despăgubiri de la Primăria Olteniţa de 37.695,87 lei reprezentând 37.245,87 lei contravaloare reparaţii auto şi 450 lei contravaloare deviz. În motivarea acestei acţiuni, reclamantul arată că este proprietarul autoturismului marca Opel Astra cu nr. de înmatriculare CL 22 SDL, avariat în toamna anului trecut, când Satanîn Deniz a parcat autovehiculul regulamentar pe str. Alex, Iliescu, în zona în care îşi parca de obicei maşina. Din cauza vremii nefavorabile, spre seară, o salcie de pe domeniul public a căzut pe autoturismul proprietate personală, producându-i avarii. La acea dată a fost încheiat şi un proces verbal din care reiese culpa pârâţilor în producerea prejudiciului, Primăria fiind astfel obligată să întreţină arborii aflaţi pe domeniul public.

 

Sedinta a Conciliului Local Oltenita

Sedinta a Conciliului Local Oltenita

Din actele instanţei şi declaraţia păgubitului reiese faptul că primarul Ţone şi-a recunoscut vina, spunând reclamantului că este de acord să-l despăgubească, însă legal. Aceeaşi poziţie au avut-o reprezentanţii Primăriei atunci când Satanîn a încercat o rezolvare amiabilă ca şi în prima situaţie cu Petre Ţone, adică deschiderea unui proces. La dosar, reclamantul a depus înscrisuri, inclusiv devizul realizat de o firmă din Bucureşti.

Laura Suzeanu