I.S.U. Călăraşi are 3 sportivi în lotul naţional de 10 care va reprezenta România la „Balcaniada” pompierilor militari

Trei cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” Călăraşi, împreună cu alţi 7 pompieri militari din ţară vor reprezenta România la „Balcaniadă” în cadrul concursurilor serviciilor profesioniste ale pompierilor militari.

Pompierii călărăşeni care ne fac cinste prin performanţele lor de până acum, multe la număr, şi totodată prin calitatea de a fi reprezentanţi ai României, de această dată,  într-o competiţie de mare anvergură, unde se luptă să ajungă pe podium cei mai buni pompieri militari din Balcani sunt: plutonier major Moraru Adrian; plutonier major Stoiciu Ionuţ şi plutonier Căciulă Răduţ.

Olteniteanul - Stoiciu Ionut Dumitru tinteste medalia de aur la proba "scara de fereastra"

Olteniteanul – Stoiciu Ionut (foto stanga) tinteste medalia de aur la proba „scara de fereastra”

În această perioadă toţi componenţi lotului naţional sunt convocaţi la Sibiu pentru susţinerea, pe parcursul a două săptămâni, a unor antrenamente şi pregătiri intensive înainte de competiţia care va decide cei mai buni pompieri din această zonă a Europei.

Vor lua parte la această competiţie balcanică loturile sportive ale următoarelor ţări: Rusia, Turcia, Serbia, Bulgaria, Grecia şi România.

Cele 4 probe care compun concursurile profesionale ale pompierilor militari sunt: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Dispozitivul de intervenţie la motopompă”.

La începutul lunii Iunie, la Sibiu se va da marea luptă pentru acordarea titlurilor de campioni balcanici, competiţie care se susţine o dată la doi ani.

Inspectorul şef al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, colonel Popa Daniel Gheorghe, ne spunea cu puţin timp înainte de desfăşurarea concursurilor profesionale de la Sibiu, că sportivii ce ne vor reprezenta la Balcaniadă sunt foarte bine pregătiţi şi dispuşi să se întreacă pe ei înşişi, să depăşească performanţele de până la această dată şi în consecinţă, să atace cea mai înaltă treaptă a podiumului într-o luptă aprigă cu reprezentanţii Rusiei, Turciei, Serbiei, Greciei  şi Bulgariei.

ISU Calarasi