În Radovanu şi Spanţov se fură ca-n codru

Poliţiştii olteniţeni au reţinut două persoane suspecte de comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe de pe raza localităţilor Radovanu şi Spanţov, din judeţul Călăraşi. Al treilea suspect se sustrage cercetărilor. Extinzând cercetările în cauzele privind furturile din locuinţe, comise pe 27 spre 28 aprilie a.c. şi 03 spre 04 mai a.c., în dauna părţilor vătămate B. Marin şi N. Giani, ambii din Radovanu şi în baza activităţilor informative desfăşurate, lucrătorii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au efectuat pe 16 mai o percheziţie domiciliară la locuinţa lui F. Radu, de 56 ani, din Comuna Şoldanu. Potrivit unui comunicat de presă primit de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Calaraşi, cu această ocazie au fost identificate şi ridicate două autoturisme, marca Dacia 1310 şi VW, proprietatea lui R. Mircea din Spanţov, respectiv M. David, ambii din Radovanu şi de asemenea, mai multe bunuri, provenite din comiterea infracţiunii de furt, din locuinţa lui Ţ. Emanoil, din Radovanu, fapte săvârşite în perioada aprilie – mai a.c.

foto: primaria-radovanu.ro

foto: primaria-radovanu.ro

În urma cercetărilor întreprinse, oamenii legii au stabilit că P. Niculae de 46 ani din Comuna Frumuşani, P. Vasile, de 39 ani şi A. Sandu de 23 ani, ambii din Comuna Luica, au participat împreună cu A. Florea, de 55 ani din Comuna Spanţov, la comiterea celor trei infracţiuni de furt. Amintim faptul că la data de 11 mai a.c., A. Florea a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce poliţiştii au probat activitatea infracţională a acestuia, respectiv comiterea a două infracţiuni de furt din locuinţe, în dauna părţilor vătămate B. Marin şi N. Giani, ambii din Radovanu. Potrivit aceleiaşi surse, faţă de P. Niculae şi A. Sandu a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca în decursul acestei zile să fie prezentaţi Judecătoriei Olteniţa cu propunere de arestare preventivă.

În prezent, P. Vasile se sustrage cercetărilor, urmând ca poliţiştii să solicite emiterea unui mandat de arestare în lipsă. Prejudiciul cauzat a fost recuperat şi restituit părţilor vătămate, în proporţie de 60%.

În continuare, poliţiştii olteniţeni desfăşoară activităţi pentru stabilirea provenienţei tuturor bunurilor identificate în urma percheziţiei domiciliare efectuate.

Laura Suzeanu