Olteniţa a fost din nou aplaudată şi premiată la Festivalul Internaţional “Micul Virtuoz” 2013

Peste 200 de micuţi şi tineri artişti din aproape toată ţara şi câteva ţări din lume s-au întrecut în cadrul competiţiei „Micul Virtuoz” ediţia a VII-a, desfăşurată luna aceasta la Palatul Copiilor din Bucureşti. Festivalul Concurs Internaţional de Interpretare Pian „Micul virtuoz”, are ca scop descoperirea, pregătirea, promovarea, încurajarea copiilor şi elevilor în domeniul artei pianistice, şi în fiecare an este organizat de Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Clubul Copiilor sector 5 din Bucureşti. Partenerii din acest an ai Festivalului au fost Seminarul Teologic Ortodox Bucureşti  şi Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” din Bucureşti. Concursul s-a desfăşurat ca în fiecare an de altfel în Sala Mare a Palatului Copiilor Bucureşti. Judeţul nostru a fost reprezentat la această competiţie de Andrei Marinescu, Nicoleta Florea, Alexia Popescu şi Andreea Ene. Îndrumaţi de profesoara Florina Suzeanu, micii pianişti au reuşit performanţa de a obţine la această importantă competiţie un loc întâi, un loc doi şi două locuri trei. În faţa pianului, cu emoţii sau fără emoţii, fiecare din tinerii talentaţi a încercat să demonstreze juriului format din profesionişti, care este mai bun la categoria sa de vârstă, pe anul de studiu la care au ajuns şi sa atragă prin prezenţa scenică. Olteniţenii care au reprezentat judeţul Călăraşi au fost şi de această dată foarte buni, profesoara lor mărturisindu-ne că a fost o competiţie grea, iar sutele de ore de muncă pe care pianiştii din Olteniţa le au în spate şi-au spus şi de această dată cuvântul.

no images were found

 

Andrei Marinescu a fost singurul elev felicitat de juriu 

Marinescu Hulea Andrei de 16 ani, anul VI de studiu a interpretat melodia “Love Story” de Francis Lai, el obţinând locul întâi. Pe locul doi s-a clasat Florea Nicoleta de 10 ani, anul I studiu, care a interpretat “Temă după o melodie veche franceză” de Wolfgang Amadeus Mozart. Locurile trei au fost obţinute de Popescu Alexia (10 ani, anul III de studiu) care a interpretat “Lorelai” de Fr. Silcher şi Ene Andreea (10 ani, anul II de studiu) cu melodia “Time to Say Goodbay” de Francesco Sartori.

Andrei Marinescu a fost singurul concurent felicitat de reprezentanţii juriului în mod special, cel care dintre cei peste 200 de participanţi a uimit şi de această dată specialiştii care au jurizat festivalul.

La ediţia a şaptea a Concursului Internaţional de Pian “Micul Virtuoz” Bucureşti au participat 207 pianişti din Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Federaţia Rusă, Franţa, Germania, Italia, Lituania, Marea Britanie, Republica Moldova, Spania, Ucraina, Siria, Azerbaijan, Ungaria, Serbia alături de tineri din 25 de judeţe ale ţării noastre. Din România, reprezentanţii judeţului nostru s-au confruntat cu adversari din judeţele: Argeş, Braşov, Brăila, Bucureşti, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Prahova, Satu-Mare, Suceava, Timiş, Vaslui, Vâlcea etc. „Sunt mândră de aceşti copii, de părinţii lor care îi susţin ceea ce este foarte important în pregătirea personală. Este o muncă frumoasă în afara orelor de şcoală, şi chiar dacă le consumă din timp şi efort emoţional sau fizic, apoi este răsplătită de aceste rezultate frumoase. Nu ne oprim aici şi vom mai câştiga pentru Olteniţa şi Călăraşi şi alte premii la viitoarele concursuri. Mulţumesc pentru sprijin directoarei Clubului Copiilor Olteniţa, Mirela Constantin, dar şi părinţilor care fac eforturi pentru copii lor. Felicitări tuturor acestor pasionaţi de frumoasa şi nobila artă a muzicii, premiile fiind cu atât mai valoroase şi de apreciat cu cât ei iubesc ceea ce fac. Andrei este un tânăr extrem de talentat la muzică, după cum ştim el şi dansează foarte bine în cadrul Clubului bucureştean unde este cursant, dar are talent şi la desen. Sunt convinsă că acest tânăr cu multiple calităţi artistice va atinge performanţe în viaţa lui, are un viitor înainte şi sunt convinsă că este un viitor foarte frumos” declară pentru olteniteanul.ro prof. Florina Suzeanu.

Laura Suzeanu