Peste 140 de polițisti călărășeni, la datorie pentru menţinerea climatului de siguranţă civică în perioada sărbătorilor de Paşte

Pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică pe raza judeţului Călăraşi, în perioada 01 – 06 mai a.c., au acţionat zilnic, în medie, peste 140 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi

foto: oradestiri.ro

foto: oradestiri.ro

Din totalul poliţiştilor implicaţi în activităţile de prevenire şi combatere a oricăror evenimente de natură să afecteze liniştea şi ordine publică, în medie zilnică, 60 au fost efective de ordine publică, 58 de poliţie rutieră şi alţi peste 23 de poliţişti din cadrul structurilor pentru acţiuni speciale, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Suplimentar, pe trenurile de călători, în staţiile şi în triaje de cale ferată a fost asigurată patrularea de către poliţiştii Serviciului Poliţiei Transporturi Călăraşi.  

Pe drumurile publice din judeţ, pe principalele artere de acces către zonele turistice, poliţiştii din dispozitivele rutiere au acţionat pentru menţinerea fluenţei şi reducerea numărului accidentelor rutiere. Pe 6 tronsoane de drumuri naţionale din judeţul Călăraşi au fost utilizate, în medie, zilnic, 13 aparate radar.

De asemenea, la punctul de trecere cu bacul de la Chiciu, poliţiştii rutieri români au desfăşurat acţiuni comune, în „oglindă”, cu cei bulgari, în cadrul „Blocadei Sud”, pentru fluidizarea traficului rutier şi pentru a asigura deplasarea în condiţii de siguranţă a cetăţenilor români care au petrecut sărbătorile în staţiunile din Republica Bulgaria.

Poliţiştii călărăşeni au constatat 56 de infracţiuni, dintre care 15 în flagrant, şi au aplicat 638 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 152.595 lei. În această perioadă a fost depistată o persoană urmărită şi au fost reţinuţi 10 suspecţi de comiterea de infracţiuni.

Din totalul de 638 de contravenţii constatate, 113 au fost la Legea 61/1991 (abateri de la normele privind ordinea şi liniştea publică), iar 501 la regimul circulaţiei rutiere.

Poliţiştii au sancţionat 388 de încălcări ale regimului legal de viteză şi au retras 15 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.

În urma măsurilor adoptate, în această perioadă, de către Poliţia Română nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, minivacanţa din acest an fiind una dintre cele mai sigure şi liniştite din ultimii ani.

IJP Calarasi