VIDEO * Primarul Ţone va trimite maidanezii pentru o lună de zile unei firme din Bucureşti

Olteniţa va plăti serviciile de deparazitare, sterilizare, crotaliere

Primarul Petre Ţone a găsit o soluţie uimitoare în privinţa câinilor fără stăpân. Acesta cere avizul consilierilor de a discuta cu o firmă din Bucureşti specializată, căreia să-i revină sarcina să ridice comunitarii după străzi contra cost, pentru a-i deparazita, steriliza, crotalia, după care câinii să fie aduşi în oraş: “Ne costă 80 euro pe câine să-l preia, deparaziteze, sterilizeze, crotalieze şi îl ţin 30 de zile. După o lună îl aduc înapoi. După semnarea unui contract, ei se vor ocupa de tot. Bugetul fiind mic, permite foarte foarte puţin. Vreau să vă solicit să mergem pâmă la 400 de câini anul ăsta. Este o sumă destul de importantă pe care să o plătim eşalonat, în funcţie de rezultate şi de cum vom fi mulţumiţi…că vom delega un om care să fie cu ei şi să mă asigur că nu le dă drumul seara tot aici. Câinii trebuie prinşi civilizat, conform normelor. Vom începe cu centrul. Dacă mă abilitaţi să port discuţiile, le voi începe.” spune primarul Petre Ţone, după care puţin iritat reaminteşte celor prezenţi scena din iarna-primăvara anului acesta, atunci când acesta în calitate de primar a fost intervievat de televiziunile centrale şi mai târziu anchetat în cazul omorârii câinilor de la Luica, de pe câmpul de vânătoare: „Aţi văzut ce s-a întâmplat data trecută. Am primit din Germania două vederi. Într-una, eu şi Raul m-au făcut criminali.” adaugă Petre Ţone, care apoi l-a apostrofat cu glasul ridicat pe consilierul PSD Gheorghe Lungu pentru glumele acestuia.

maidanezii Oltenitei

maidanezii Olteniţei

Consilierii au votat pentru un acord de principiu ca Ţone să fie abilitat să poarte discuţii şi să definitiveze contractul cu firma din Bucureşti.

Cât priveşte cazul câinilor omorâţi de la Luica, când toţi cei implicaţi au dat din umeri a nevinovăţie, nici până la această oră nu a fost elucidat şi nu s-au stabilit vinovaţii oficial. De ce nu a aflat presa nimic sau de ce se stagnează cu soluţia din dosar, mulţi dintre noi ştim foarte bine, asta însă neoficial. Pentru a ne exprima, avem nevoie de dovezi, ele există în acel dosar ajuns acum la Procuratură şi suntem siguri că s-a stabilit şi se cunoaşte foarte bine autorul masacrului, deşi nu s-a făcut public şi anunţat nimic oficial. Ştim însă că o mână o spală pe alta şi amandouă faţa cuiva.

Laura Suzeanu