VIDEO * Prof. univ. dr. docent Grigore Posea în vizită la Liceul “Nicolae Bălcescu” din Olteniţa

Cantina Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Olteniţa a găzduit vineri, 17 mai, o acţiune metodică cu participarea profesorilor de geografie. Invitat de cinste al acţiunii a fost prof. univ. dr. docent Grigore Posea, un maestru în descrierea aspectelor geografice ale unui relief. Cu această ocazie, profesorul universitar a făcut şi lansarea cărţii sale „Relieful, resursă de bază a turismului. Geomorfodiversitate si Geomorfosituri”.

 

Profesorul Grigore Posea, una dintre cele mai emblematice şi representative  personalităţi ale geografiei româneşti din ultimele decenii, a prezentat o mare parte din lucrarea sa bazată pe studii importante şi cercetări de-a lungul timpului în domeniu, la final cerând lămuriri de la asistenţa formată din profesorii de geografie din judeţ. Profesorul universitar a dorit ca prin această carte să realizeze întrepătrunderea coerentă dintre elementele reliefului şi rolul de suport al acestuia pentru diferite forme de turism. Analiza sa geomorfologică are aplicaţii în diferite forme ale turismului, profesorul Posea fiind considerat geograf creator de şcoală, geomorfolog, mentor pentru generaţii întregi de geografi, studenţi, profesori, cercetători.

În interviul său, profesorul universitar ne explică ce înseamnă dezvoltarea durabilă pe calea turismului, ce fac sau nu fac politicienii pentru a întreţine turismul românesc dar ş ice ar trebui să facă, ne vorbeşte despre diferenţele din sistemul de învăţământ înainte de revoluţia din 1989 şi după 1990, dar şi despre strategia Uniunii Europene pentru dezvoltarea durabilă.

Evenimentul a fost organizat de inspector de geografie Mari-Elena Belciu şi director al liceului “Nicolae Bălcescu”, Cristiana Drăgan, cea care a şi luat cuvântul în numele conducerii liceului. La acţiunea de vineri, alături de conducerea liceului, profesorii de geografie şi inspectorul de specialitate, au mai fost prezenţi şi alţi directori de şcoală din judeţul Călăraşi.

redactor, reporter Laura Suzeanu
video, montaj Marius Dociu