Atenţie la înşelăciunile prin intermediul telefoanelor! Poliţia avertizează

Infracţiunile de înşelăciune s-au înteţit în ultima perioadă. Poliţiştii a primesc din ce în ce mai multe sesizări ce au ca obiect astfel de infracţiuni, săvârşite prin intermediul telefonului mobil, modul de operare purtând denumirea „accidentul”.
Potrivit surselor noastre din interiorul poliţiei, suspecţii utilizează calităţi false cum ar fi avocat, procuror, poliţist sau medic şi solicită telefonic diferite sume de bani. Banii sunt ceruţi sub pretextul că rude apropiate ca fiu, fiică, ginere, au fost victimele unor accidente de circulaţie şi au nevoie de bani pentru intervenţii medicale sau au fost reţinute de organele de poliţie pentru săvârşirea unor astfel de fapte grave (cu victime decedate) iar sumele de bani reprezintă onorariul acestora ori sunt necesare pentru acoperirea pagubelor produse cu ocazia accidentelor de circulaţie.

 

Poliţiştii sfătuiesc şi recomandă:
• Nu acţionaţi imediat sub impactul emoţional cauzat de primirea unor astfel de ştiri
• Nu trimiteţi bani care vă sunt solicitaţi în scopul de a vă ajuta rudele, până nu luaţi legătura personal cu membrii familiei dumneavoastră
• Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier: cereţi date despre unitatea medicalăde poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare
• Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor” care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţiştii pentru a vă acorda sprijin!

Laura Suzeanu