Deputat Raluca SURDU: “Salut completările aduse în sensul extinderii posibilității de a accesa programul Prima Casă”

Astăzi, Parlamentul României a decis adoptarea unor măsuri cu rolul de a îmbunătăți desfășurarea programului „Prima Casă”.

Votul meu și al colegilor din PNL a fost pentru sprijinirea celor care pot întâmpina probleme cu locuințele achiziționate prin programul „Prima Casă”.

Vreau să subliniez importanța introducerii posibilității de novare a obiectului contractului de garantare în cazul aplicării garanției pentru vicii ascunse. De asemenea, salut completările aduse în sensul extinderii posibilității de a accesa programul „Prima Casă” dacă locuința achiziționată inițial a suferit daune evaluate la o valoare de cel puțin 50% din valoarea creditului acordat inițial.

Practic, modificările și completările aduse astăzi vin în sprijinul celor care au achiziționat o locuință și în urma producerii unor riscuri asigurate o fac improprie utilizării. Aceștia pot solicita achiziția unei noi locuințe prin programul „Prima Casă”.

Mai exact, prin votul de astăzi dorim să asigurăm un tratament egal pentru cei care au achiziționat o locuință de la un dezvoltator imobiliar, care poate oferi la schimb o altă locuință corespunzătoare calitativ, în raport cu cei care au achiziționat o locuință de la o persoană fizică, ce nu are posibilitatea înlocuirii locuinței vândute.

O lege bună trebuie să răspundă cerințelor și realităților existente în prezent, iar completările aduse astăzi sunt de natură să ofere sprijin și să îi stimuleze pe cei care care doresc să acceseze acest program guvernamental. – Raluca Surdu

foto: editia.ro

foto: editia.ro