FOTO * Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată

Un echipaj de  pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi în cooperare cu specialişti de la U.S.I.S.U. Ciolpani au distrus 11 proiectile explozive, 3 grenade defensive şi 23 de elemente de muniţie rămasă neexplodată 

În data de 27.06.2012, ora 12.00, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi în cooperare cu 2 specialişti din cadrul U.S.I.S.U. (Unitatea Specială de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă) Ciolpani s-au deplasat pe raza localităţii Radu Negru, comuna Modelu, pentru distrugerea a 11 proiectile explozive, 3 grenade defensive şi 23 de elemente de muniţie rămasă neexplodată (elemente ale unor proiectile explozive, proiectile cumulative şi/sau altele).

În cadrul acestei operaţiuni de distrugere, specialiştii pirotehnişti au folosit 25 de kg de T.N.T. (trinitrotoluen), misiunea finalizându-se cu succes.

Respectivele elemente de muniţie au fost descoperite pe raza judeţului Călăraşi în decursul ultimelor luni.

 

Recomandări:

 

   Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

   De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite;