Olteniţa Realistă – un proiect în imagini demarat de olteniteanul.ro

În fiecare dintre noi există puţin sau mai mult din Olteniţa. Unii nu ne tragem din tată-n fiu sau din mamă-n fiică chiar de aici, avem alte rădăcini sau rădăcini complexe, însă am trăit, unii încă mai trăim aici şi vom mai trăi. Am trecut prin viaţă peste nişte etape, ca şi părinţii, fraţii, surorile sau bunicii noştri.

Proiectul „Olteniţa Realistă” este o filă de poveste a municipiului nostru pe care olteniteanul.ro şi l-a propus, vrând să dezvăluie partea realistă şi reală a oraşului în imagini noi, mai puţin cunoscute, sau imagini vechi, necosmetizate, nefalsificate, spontane, naturale.

În fiecare din fotografii va curge o poveste cu iz de provincie dar şi de tei, aşa cum îi vedem de ani de zile pe marginea drumurilor olteniţene, veghind la pacea şi liniştea noastră interioară.
Aşteptăm în mod deosebit imaginile Olteniţei dintre cele două războaie mondiale sau dinaintea lor, cu personajele acelea asemănătoare filmelor lui Charlie Chaplin, Stan şi Bran, Fraţii Marx.
Vom răsfoi împreună amintiri vechi cu imagini din Olteniţa, pe care le puteţi scoate din albumul de familie pus la naftalină al fiecăruia. Vom admira alte vieţi, alte colţuri de suflet, alte amintiri pentru ca Olteniţa să ni se deschidă aşa cum era odată. Poate astfel îi dăm Olteniţei de astăzi un plus din seriozitatea, decenţa, frumuseţea de altădată.

Clubul Santierului Naval Oltenita | Anii '70 vs Prezent ( foto: Oltenita Realista )

Clubul Santierului Naval Oltenita | Anii ’70 vs Prezent ( foto: Oltenita Realista )

Ne va face tuturor plăcere să vizionăm, să ne bucurăm, să aflăm lucruri noi, să cunoaştem frânturi neştiute şi ne va fi dor de Olteniţa interbelică.

Aşteptăm fotografiile voastre din trecut dar şi din prezent pentru a privi spre viitor.
Cel ce ne va trimite cea mai reuşită poză va primi lunar 100 de lei după jurizare.
Proiectul a fost iniţiat de Alex Biga si Theo Ionescu, elevi la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” Olteniţa, după o idee originală „Bucureşti Realist”.
Proiectul poate fi vizionat pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/OltenitaRealista

Laura Suzeanu