Oltenitenii sunt asteptati sa-si exprime opinia cu privire la regionalizare

În perioada 24-26 mai, a avut loc la Tulcea, dezbaterea CONREG organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în cadrul căreia s-au analizat şi discutat soluţiile posibile cu privire la alocarea competenţelor pe cele 3 paliere administrative: local, judeţean şi regional.

 

La invitaţia viceprim-ministrului Liviu Dragnea, deputata Raluca Surdu a participat în calitate de membru al comisiei de specialitate din cadrul Camerei Deputaților.

 

Raluca Surdu: ”Evenimentul a fost urmarea firească a discuţiilor avute în cadrul reuniunii de la sfârşitul lunii aprilie când au participat reprezentanţii grupului de lucru academic, precum şi ai aleşilor locali, respectiv ai structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale. Atunci s-a decis că pentru asigurarea unui proces de regionalizare-descentralizare adaptat noilor necesităţi ale administraţiei publice din România, se vor identifica şi vor fi puse în discuţie cele mai bune soluţii privind transferul de competenţe de la autorităţile administraţiei publice centrale la autorităţile administraţiei publice locale și regionale.”

 

foto: rtv.net

Raluca Surdu (foto: rtv.net)

Pentru jumătatea lunii iunie este avută în vedere organizarea la Oltenița a unei întâlniri la care să participe primarii din colegiile uninominale 4 și 5, reprezentanți ai instituțiilor administrației locale și județene, cetățeni interesați. ”În cadrul acestei acțiuni voi prezenta cele discutate până acum la întâlniri ca cea de la Tulcea, dar şi cu alte ocazii pe care le-am avut în calitatea mea de membru în Comisia pentru Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor. Sper ca toți cei interesați să-și aducă o contribuție, astfel încât să putem centraliza opiniile din zona Oltenița și să le transmitem la grupul de lucru coordonat de domnul viceprim-ministru Dragnea” a mai precizat deputata Raluca Surdu