Permise retinute si dosare penale in acest weekend pentru patru soferi olteniteni * Alcool la volan si pietoni accidentati pe trecerea de pietoni

În seara zilei de sambata, 8 iunie, în jurul orei 2000, N. Mihaela, de 40 ani, din Olteniţa, în timp ce conducea un autoturism marca Peugeot pe strada Tudor Vladimirescu, la intersecţia cu strada Spiru Haret, din municipiul Olteniţa, a efectuat viraj la stânga, fără a acorda prioritate de trecere minorei P. Ana, de 13 ani, din localitate, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni şi a căzut în încercarea de a se feri de autoturism.

Fata s-a lovit la picior, fiind transportată la Spitalul Olteniţa, unde a primit îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

__________________________________________________________________________________

În ziua de 07 iunie a.c., în jurul orei 19.10, pe Bulevardul Republicii, din municipiul Olteniţa, R. Aurică, de 53 ani, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi, conducea autoturismul marca Opel şi, pe fondul neatenţiei în conducere, a surprins şi accidentat uşor pe B. Daniela, de 49 ani, din Olteniţa, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc semnalizat corespunzător.

În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

foto: citynews.ro

foto: citynews.ro

__________________________________________________________________________________

Conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, sancţionată  de poliţiştii rutieri

În noaptea de 08/09 iunie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au acţionat conform calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL) pentru anul 2013, în cadrul Campaniei preventive „ALCOHOL/DRUGS”, pentru reducerea riscului rutier ca urmare a consumului de băuturi alcoolice, în rândul conducătorilor auto.

Echipajul de poliţie rutieră, care a acţionat pe D.N. 31 şi D.N. 4, a constatat următoarele:

– La ora 22,03, I. Vasilică, de 45 ani, din comuna Ciocăneşti, a fost depistat conducând un autoturism marca Hyundai, prezentând o concentraţie alcoolică de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– La ora 00,21, a fost depistat şi M. Eugen, de 34 ani, din municipiul Olteniţa, care conducea un autoturism marca Citroen, şi a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– La ora 00,29, M. Valentin, de 23 ani, din municipiul Olteniţa, a fost prins de poliţişti în timp ce conducea un autoturism VW deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorii auto a fost sancţionaţi contravenţional conform OUG 195/2002, fiindu-le reţinute permisele de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile.

IJP Calarasi