Raluca Surdu cere consilierilor şi primarului din Olteniţa colaborare pentru realizarea obiectivului portului turistic

UPDATE 24 iunie 2013:  Consilierii locali au votat săptămâna trecută într-o şedinţă extraordinară reprezentantul Olteniţei care va susţine proiectul în relaţia cu diverse instituţii. Este vorba de consilierul PNL Florian Cercel, cel care va revitaliza proiectul „Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona Olteniţa şi amenajare port turistic”, în relaţia Consiliul Local Olteniţa-Parlament-Guvern.

 

Deputatul PNL Raluca Surdu doreşte să revitalizeze proiectul privind portul turistic, intenţie tehnică dorită inclusiv de fosta conducere a Primăriei Olteniţa: Costinel Milescu şi Florian Cercel. Reprezentanta Camerei Deputaţilor a adus la cunoştinţa consilierilor olteniţeni şi actualului primar olteniţean Petre Ţone, faptul că în 16 aprilie a.c. Parlamentul României a respins Proiectul de Lege privind transmiterea unei suprafeţe de teren portuar aflată în domeniul public al statului din administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în administrarea Consiliului Local Olteniţa peantru realizarea vechiului obiectiv “Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona Olteniţa şi amenajare port turistic”.  Proiectul a fost respins din motive tehnice şi intrarea în desuetudine.

parlament 1 parlament 2

Raluca Surdu transmite aşadar consilierilor olteniţeni mesajul reluării proiectului şi promovarea unei propuneri legislative. Deputata Colegiului Uninominal 5 a purtat câteva discuţii în interiorul instituţiilor abilitate, concluzia fiind aceea ca administraţia public locală să se implice, astfel încât să îşi poată aduce contribuţia prin îndeplinirea unor etape, cum este realizarea unui studiu de oportunitate, identificarea şi delimitarea suprafeţei necesare realizării proiectului. De asemenea mai este nevoie de prezentarea unor dovezi materiale care să demonstreze că suprafaţa de teren este nefolosită, este nevoie de realizarea unui plan de investiţii privind portul turistic, dar şi emiterea unei Hotărâri de Consiliu Local prin care să se acorde avizul de principiu pentru o preluare în proprietate şi o preluare a dreptului de administrare. În plus, deputata mai spune că este nevoie de depunerea de către Consiliul Local Olteniţa la ministerul de resort a unei solicitări de preluare a terenului identificat cu toată documentaţia justificativă.

Raluca Surdu si Petre Tone la Zilele Oltenitei, aprilie 2013

Raluca Surdu si Petre Tone la Zilele Oltenitei, aprilie 2013

După ce toate aceste atribuţii se vor realiza, Raluca Surdu va înainta pentru dezbatere o propunere legislativă, având ca obiect preluarea de către Consiliul Local Olteniţa a terenului în cauză pentru demararea proiectului turistic.

Laura Suzeanu