VIDEO * Executare cu scandal ! Floraria din fata primariei a fost demolata astazi de autoritati

Baraca Florăriei “Elena” a fost ridicată astăzi. Proprietara Irina Jelea şi-a revendicat terenul prin executare silită

Astăzi, începând cu orele dimineţii, perimetrul din faţa Trezoreriei Olteniţa a fost eliberat prin executare judecătorească silită. Florăria ce aparţinea Elenei Dumitru a fost ridicată de persoanele în drept după o perioadă lungă de procese în instanţă, procese mai mult sau mai puţine corecte şi mai mult sau mai puţin întemeiate. Disputa dintre persoana fizică Dumitru Elena şi proprietara terenului de lângă parcul vis a vis de Primăria Olteniţa este una mai veche, terenul de aproximativ 500 de mp fiind considerat domeniu public de la naţionalizare până la revendicarea acestuia de către Irina Jelea, fiica lui Nicolae şi Victoriei Vornicu, proprietarii terenului.

 

 

În prezenţa mai multor jandarmi călărăşeni şi a presei olteniţene, baraca sub care era adăpostită florăria Elenei Dumitru a fost eliberată şi apoi demontată. Potrivit informaţiilor noastre de la faţa locului, înainte de a aplica procedura legală, executorul judecătoresc a făcut solicitări tuturor organelor de ordine şi de competenţă. Cu toate acestea, la primele ore de la începerea executării silite nu a fost prezent nici un poliţist din zonă. La sesizarea presei au ajuns mai târziu doi lucrători ai poliţiei naţionale.

De menţionat şi faptul că poliţiştii locali ai Primăriei nu au fost prezenţi pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, pe parcursul acestor etape de demontare a chioşcului cu flori existând atacuri verbale, jigniri, ameninţări, ultraje din partea Elenei Dumitru la adresa unor persoane prezente la executare. Unul din reprezentanţii Jandarmeriei Călăraşi a filmat întreaga acţiune de astăzi.

Primarul municipiului Olteniţa, Petre Ţone, a fost prezent câteva minute la locul amintit, acesta părând mai degrabă că este împotriva hotărârii ce s-a aplicat în mod legal. Ţone a şi tergiversat de altfel soluţionarea cazului şi a emis în urmă cu câteva luni o Hotărâre de Consiliu Local, prin care reprezentantul administraţiei locale îi concesiona terenul Elenei Dumitru, teren considerat inclusiv de primar domeniu public. Proprietarul suprafeţei de teren a încercat să discute cu primarul Petre Ţone, însă dialogul nu a fost unul dintre cele mai relevante pentru Irina Jelea. Cât priveşte Hotărârea de Consiliu Local de concesionare, emisă şi semnată de Petre Ţone, actul administrativ s-a împotmolit la Prefectura Călăraşi, George Iacob, actualul prefect, considerând hotărârea ilegală.

Executarea silită a fost făcută ca urmare a faptului că Elena Dumitru nu a dorit să părăsească terenul de bună voie, după ce aceasta a fost informată că locul este o proprietate privată.

Vom reveni cu informaţii şi interviuri ale celor în cauză, inclusiv cu declaraţiile primarului Petre Ţone.

Laura Suzeanu