Cu 12 voturi pentru, Olteniţa are un nou viceprimar: Mihai Manciu, membru în Partidul Conservator

Olteniţa are un viceprimar nou. După 30 de zile de la decesul lui Ion Mavrodin, primarul Petre Ţone a hotărât să iniţieze o Hotărâre de Consiliu Local pentru alegerea viceprimarului. Din 16 consilieri prezenţi, 12 au votat cu cel propus de Partidul Social Democrat. Cu câteva zile înainte de şedinţă, se vehicula numele celui care va fi ales si care de altfel a şi fost ales fără probleme de către cei 12 consilieri şi anume consilierul PC, Mihai Manciu. Florian Cercel, Ovidiu Eclemea, Costinel Milescu şi mai târziu Elena Dulceaţă au ieşit din sala de şedinţe încercând o formă de protest faţă de decizia primarului şi a majorităţii consilierilor, Florian Cercel declarând înainte de a se vota că nu s-a respectat perioada de doliu care ar fi trebuit să fie de 6 săptămâni.

Mai mult decât atât, conform protocolului USL, Partidul Naţional Liberal ar fi trebuit să fie partea din Uniune care să numească viceprimarul, protocol încheiat între organizaţiile municipale Olteniţa ale PNL, PSD, PC şi semnat la data de 26 aprilie 2012 de mai multe persoane, printre care Petre Ţone şi Mihai Manciu. „PNL va avea susţinerea necondiţionată a consilierilor PSD pentru ocuparea postului de viceprimar, chiar şi în situaţia în care candidatul desemnat de PSD la funcţia de primar nu va câştiga mandatul de primar.” se menţionează în protocol.

pag. 2

Picture 2 of 2

Situaţia tensionată dintre consilieri, a devenit pe parcus destul de penibilă. Elena Dulceaţă a fost cea care a avut momente de ezitare, după ce 3 consilieri PNL şi PNŢcd au ieşit din sală pentru a nu vota. Nu a lipsit din şedinţă Elena Dumitru, care a şi intervenit verbal fără să i se acorde permisiunea de a vorbi în timpul ambuscadei dintre consilieri. Elena Dumitru a încercat să o intimideze şi convingă pe Elena Dulceaţă, consilier PNL, să nu iasă din sală să se alăture celorlalţi colegi. Un alt aspect cel puţin bizar a fost acela că fiecare consilier a votat în biroul primarului, lucru nemaiîntâlnit până acum.
Rezultatul votului a fost adus spre cunoştinţă tuturor de consilierul PPDD, Mihai Filimon.

La finalul şedinţei ordinare de Consiliu Local, nici unul dintre consilieri nu a dorit să ofere o declaraţie de presă privind alegerea făcută, consilierul PDL, Viorel Pironea, devenind uşor iritat din cauza camerei de luat vederi, admonestând şi ironizând cameramanul olteniteanul.ro.

Singura declaraţie pentru olteniteanul.ro aparţine consilierului PNL Florian Cercel, care spune că respectă Uniunea Social Liberală, respectă protocolul încheiat şi semnat inclusiv de cei care l-au încălcat. Acesta menţionează faptul că alegerea viceprimarului era o problemă foarte serioasă: „În primul rând am vrut să respectăm din punct de vedere uman şi religios o perioadă de doliu. De aceea nici nu am numit următorul consilier care era pe lista PNL după regretatul Ion Mavrodin. Apoi, nu am crezut că se va încălca atât de uşor o înţelegere, semnată inclusiv de cei care acum nu au mai recunoscut nimic. Protocolul nu este o cacealma sau un joc de cărţi. Noi, membrii Partidului Naţional Liberal, am respectat atât înţelegerile din USL, cât şi protocolul. Ce s-a întâmplat acum este o sfidare.” declară pentru olteniteanul.ro consilierul Florian Cercel.

Laura Suzeanu