VIDEO * Un olteniţean adus la disperare de mirosul de wc de lângă apartamentul de locuit, cere sprijin autorităţii locale şi consilierilor

UPDATE: Ca urmare a reclamaţiilor primite, angajaţii primăriei au demolat astăzi zidul „problemă”

______________________________________________________________________________

Unul dintre locuitorii blocurilor E1 din zona centrală a municipiului Olteniţa şi-a exprimat disperarea prin nemulţumirile sale privind zona unde acesta locuieşte. Prezent în şedinţa  Consiliului Local din această lună, reprezentantul locatarilor reclamă faptul că, deşi a făcut mai multe sesizări cu privire la mirosul provocat de persoanele lipsite de educaţie şi bun simţ ce folosesc locurile publice ca wc public, nu s-a luat nici o măsură de către autorităţi. Olteniţeanul se plânge de faptul că toţi cei care trăiesc în acea zonă nu mai pot respira de “mirosul pestilenţial”, oamenii nu mai suporta ca zilnic acel miros să le facă existenţa un chin, cu atât mai mult cu cât temperatura foarte ridicată de vară face ca mirosul să devină şi mai puternic.

Primarul Petre Ţone nu găseşte deocamdată o soluţie pentru această situaţie, el declarând că a vorbit cu personalul care lucrează în centrul comercial din zonă să urmărească pe cei care au făcut din acel loc wc public.
Locatarul propune să se blocheze trecerea sau să se distrugă zidul, acesta amintind şi faptul că între blocul SNO şi E1 era odată un spaţiu de trecere, care mai târziu s-a blocat cu un chioşc: “Eu şi alte persoane care locuim acolo suntem ameninţaţi de alte persoane că ne lovesc. În societatea de astăzi fără coerciţie nu se poate…Dacă veniţi acolo, vă arăt că sub blocul acesta e hazna…Sunteţi o autoritate…să vină o comisie la faţa locului să vadă care e treaba.” sunt câteva din cuvintele olteniţeanului intrigat de ce se întâmplă într-un municipiu. Acesta se referă şi la spaţiile verzi de odihnă care sunt populate de biciclete, trotinete, câini, ceea ce face ca bătrânii şi cei care doresc să stea în parc să nu se poată linişti. “Administraţia nu are implicaţii şi în educaţie? Nu am văzut de ani de zile în oraşul Olteniţa să avem un teatru, o echipă artistică…Seminţe pe bănci, gunoaie pe bănci…Am încercat să vin în audienţă la domnul primar, nu l-am găsit. Aveţi o singură zi pe lună…Nu vreau să vă acuz, dar am mai auzit asemenea chestiuni, că au vrut să vină alţii şi nu aţi fost aici…Nu putem sta mereu pe drumuri…Ca şi pe tanti Nuţa asta, nu are dreptul să stea acolo. Eu aşa consider, e o lege trebuie respectată, nu are dreptul să stea acolo ca şi mulţi alţii care stau fără drepturi, ar trebui luate măsuri din timp.” mai spune reprezentantul opiniei publice, prezent la şedinţa din 18 iulie.

Preşedintele respectivei şedinţe, consilierul PSD Gheorghe Lungu, propune să se formeze în oraş o opinie publică, astfel ca împreună să se facă observaţii celor care nu respectă legile bunului simţ, consilierul fiind de asemenea intrigat de cei care sparg seminţe prin parcuri şi aruncă cojile pe jos.
La finalul intervenţiei sale, olteniţeanul nemulţumit mai spune că dacă nu se vor lua măsuri privind problemele menţionate, va apela la televiziunile publice.

Laura Suzeanu