VIDEO * O garsoniera din Oltenita, motiv de discuţii aprinse în Consiliul Local şi găselniţă pentru procese penale

Fostul viceprimar Florian Cercel a prezentat consilierilor în şedinţa ordinară din luna iunie câteva documente privind ocuparea unei garsoniere, Cercel considerând totul o falsificare de acte făcută de consilierul PC Mihai Manciu, acoperit în acţiunile şi planurile sale după cum spune Cercel de însuşi primarul Petre Ţone. Actualul consilier PNL Cercel explică consilierilor cum a fost aprobată prelungirea unui contract de închiriere a unei garsoniere ocupată de Mihai Manciu. Cercel explică faptul că a analizat documentele şi a constatat că acei consilieri prezenţi într-o şedinţă desfăşurată vara anului trecut au aprobat, deşi nu era pe ordinea de zi, prelungirea unui contract de închiriere care nu ar fi legal întocmit. Primarul Ţone a declarat atunci că nu a avut timp să facă raportul de specialitate aşa cum ar fi trebuit, dar Cercel vine cu argumentul că totul a fost o minciună pentru că şedinţa s-a desfăşurat pe 30 august anul trecut, iar raportul de specialitate a fost întocmit pe 19 iulie 2012.

„Manciu vine şi ne spune că are un contract valabil, un contract care are nişte anexe, de exemplu Anexa 2 din data de 11 octombrie 2003, semnate de domnul director Culea Dorian numit în 2006 director la RAGCL. Aşa că nu avea cum să semneze acte din 2002. Consider că acesta este un fals cu care ne-a reclamat şi la DNA şi peste tot şi care acum produce efecte juridice.” declară Cercel, care în acelaşi timp a pus la dispoziţia consilierilor actele demonstrative. Forian Cercel consideră că s-a votat în necunoştinţă de cauză:„Contractul de închiriere este nul şi nu mai poate fi prelungit din 2003 iar dintr-o eroare materială s-a emis şi un contract de închiriere nou care schimba destinaţia spaţiului. Vreau să vă rog frumos, domnule Butoi şi domnule primar, să îndreptaţi această greşeală, pentru că eu voi fi nevoit să fac cum a făcut domnul Manciu: să merg la Parchet, să anunţ Parchetul, DNA-ul, tot ce a anunţat el şi să demonstrez cu acte că acest act adiţional este un fals, că dumneavoastră acum ca primar nu puteţi semna documente după vremea când era domnul Ştefan primar.” mai spune Cercel.

Mai departe s-a dezbătut problema cheii care nu se ştie unde e, dar concluzia lui Florian Cercel este să se lase cheia în Primărie.
Cercel roagă consilierii şi primarul să cerceteze situaţia şi să anuleze efectele pe care le produce falsul comis, altfel se va adresa Parchetului şi va arăta scopul lui Manciu în acest Consiliu Local şi faptul că el urmăreşte nişte lucruri cu un plan bine organizat.

Mihai Manciu

Mihai Manciu

Ţone îi cere lui Cercel să prezinte o informaţie prin care să se vadă dacă Manciu a făcut în ultimul an o singură reclamaţie împotriva lui Cercel.
Consilierul Mihai Manciu îşi prezintă punctul de vedere asupra situaţiei garsonierei despre care spune că a fost construită din fondurile statului şi întreprinderilor şi a fost a societăţii, cum au fost alte cinci garsoniere de pe bulevardul exterior. „Acelea nu sunt locuinţe ale primăriei, au fost trecute pe primărie dar nu se ştie de ce. Iar pentru locuinţele ocupate conform Legii 61, în luna aprilie din 5 în 5 ani apare o Hotărâre de Guvern prin care automat acele contracte sunt prelungite. Nu trebuie prelungit nici un contract. Este suficient să plătească datoria, ceea ce Scutol a făcut-o” susţine Mihai Manciu, afirmaţii pe care Florian Cercel le consideră nişte minciuni. Concluzia finală a lui Cercel este că acel contract nu trebuia prelungit de Consiliul Local dacă Manciu aduce în discuţie o hotărâre de guvern: „Nu trebuie prelungit un contract de către Consiliul Local, dacă trebuie prelungit prin hotărâre de guvern. Contractul trebuie prelungit cu RAGCL sau Consiliul Local.” încheie Florian Cercel.

De aici reiese ca Manciu inca este administrator la Scutol

De aici reiese că Manciu este încă administrator la Scutol

Hotararea prin care se arata ca Dorian Culea a fost numit director la RAGCL in 2006, actul aditional de prelungire a contractul

Hotărârea prin care se arată că Dorian Culea a fost numit director la RAGCL în anul 2006, actul adiţional de prelungire a contractului fiind semnat cu fals în anul 2003, când Dorian Culea nu exista la RAGCL

Semnatura falsificata a fostului director al RAGCL

Semnătura falsificată a fostului director al RAGCL, Dorian Culea

Semnatura reala a fostului director al RAGCL

Pentru comparaţie, semnătura reală a fostului director al RAGCL, Dorian Culea

Consilierul Florian Cercel arată adevărul privind speţa unei garsoniere pe care Mihai Manciu a ocupat-o de fapt mai mult ilegal. Consilierul PC face plângeri peste plângeri la DNA împotriva fostei conduceri a Primăriei Olteniţa prin care vrea să arate că această garsonieră i-a fost luată abuziv. Cercel a demonstrat consilierilor şi presei că totul este o minciună, consilierul PC Mihai Manciu este încrâncenat în dorinţa sa de a face rău fostului primar Costinel Milescu şi fostului viceprimar Florian Cercel. Manciu îi ţine pe cei doi în procese, deşi acestora li s-au încheiat desele plângeri de fiecare dată cu NUP (Neînceperea Urmăririi Penale). Scenariul plănuit de Manciu demonstrează prin aceste acte nişte falsuri, consilierul urmărind cu orice preţ un final cu pedeapsă penală atât pentru fostul primar Milescu cât şi pentru fostul viceprimar Cercel, actuali consilieri PNŢcd, respectiv PNL. În condiţiile în care cei doi consilieri au primit NUP de fiecare dată la plângerile depuse de Manciu, ascultând declaraţiile consilierului PNL Florian Cercel cu dovezi şi argumente ce demonstrează nevinovăţia fostei conduceri a Primăriei Olteniţa, pedeapsa penală pe care o cere şi urmăreşte consilierul PC şi administrator la Scutol Mihai Manciu, este una ce nu se justifică.

Laura Suzeanu