Galerie Foto * Connect-R, Proconsul, DeepCentral şi alţi artişti de top la sărbătoarea Oraşului Lehliu Gară

Timp de trei zile, la sărbătoarea dedicată lehlienilor au participat aproximativ 14000 de oameni. Potrivit organizatorilor, se pare că cea de-a VI-a ediţie a Zilelor Oraşului Lehliu Gară a fost de departe cea mai reuşită manifestare de până acum.

Micii şi pastrama au sfârâit pe grătare, berea a curs în pahare, iar voia bună a fost întreţinută de artiştii ce au urcat pe scena special amenajată pe terenul de fotbal din localitate, de prezenţa cărora s-a ocupat Mix Music Bucureşti România. Cea de-a VI-a ediţie a Zilelor Oraşului Lehliu Gară a adunat laolaltă, în toate cele trei zile de sărbătoare, aproape 14000 de oameni veniţi aici de prin mai multe localităţi ale judeţului Călăraşi, dar şi din Bucureşti. Nu au lipsit nici politicienii de la petrecerea lehlienilor. Dacă în prima zi de sărbătoare, în mijlocul lor s-a aflat ministrul Dan Şova, în celelalte două, a putut fi văzut deputatul PSD, Daniel Florea împreună cu soţia şi cei doi copii, dar şi parlamentarul PNL, Dan Motreanu, împreună cu colegii cabinetului din Lehliu Gară. Au fost de asemenea, prezenţi la eveniment directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, şeful ITM Călăraşi, Răzvan Meseşeanu, primarul comunei Dor Mărunt, Ion Iacomi, edilul comunei Ileana, Corneliu Alexandru, precum şi alţi colegi de partid ai primarului Iulian Iacomi. La cum s-au distrat lehlienii în cele trei zile de petrecere până târziu după miezul nopţii cu siguranţă că nu vor uita curând surprizele organizate de administraţia locală pentru ei. Astfel, pe scena evenimentului au evoluat printre alţii, cunoscuţii interpreţi de muzică populară Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu şi Aurora şi Săndel Mihai, pe ritmurile lor lehlienii încingând mai multe hore pe platoul din faţa scenei. De asemenea, tinerii prezenţi la eveniment s-au distrat pe melodiile interpretate de Connect-R, Proconsul, DJ Rynno & Silvia, Alexandra Ungureanu & Crush, DeepCentral, Like Chocolate, dar şi alţii. Pe parcursul celor trei zile publicul prezent la manifestare au putut urmări şi alte surprize pregătite de organizatori cum ar fi reprezentaţia unui grup de tineri dansatori sau a unor sportivi judo, micuţii bucurându-se şi ei de glumele făcute de câţiva clovni.

Aproximativ 16000 de oameni pe stadionul oraşului în cele trei zile de distracţie

Despre manifestările prilejuite Zilele Oraşului Lehliu ne-a vorbit şi primarul Iulian Iacomi, edilul mărturisindu-ne că ar fi bucuros să ştie că sărbătoarea a fost una benefică pentru lehlieni şi că aceştia au fost mulţumiţi de toate cele prezentate aici. “În mare parte cred că locuitorii au fost mulţumiţi de tot ce le-am putut oferi în cadrul acestui eveniment. De altfel, în fiecare an am organizat această sărbătoare care a ajuns la a cea de-a VI-a ediţie, doar în 2009 nu am putut organiza din lipsă de sponsori. Anul acesta, datorită faptului că a fost o bună producţie agricolă oamenii s-au mobilizat şi au fost receptivi la tot ceea ce le-am solicitat, altfel nu am fi putut să le oferim lehlienilor această sărbătoare. Sper ca aceste zile să fi fost pline de bucurie pentru toţi cetăţenii care au luat parte la acest eveniment. Şi trebuie să vă spun că nu au venit doar lehlienii, ci şi oameni din alte localităţi. De altfel, având în vedere că nu există în desfăşurare niciun eveniment de acest gen de la Călăraşi până la Bucureşti, este de înţeles numărul mare de persoane care au fost prezente aici. Vineri au fost, aşa cum ne-au spus jandarmii, în jur de 3000 de oameni, sâmbătă peste 5000, iar duminică aproape 6000”, ne-a declarat edilul Iulian Iacomi cu speranţa că îşi doreşte ca şi anul viitor să le organizeze lehlienilor un asemenea eveniment. “Dacă vom avea bani pentru acţiuni culturale prinşi în buget ne vom descurca, dacă nu poate apelăm din nou la sponsori”, ne-a declarat primarul Iulian Iacomi adăugând că prin hotărâre de consiliu local s-a decis ca în ultimul weekend din luna iulie să se desfăşoare manifestările dedicate Zilelor Oraşului Lehliu Gară. “Este perioadă de vară şi credem că e tocmai bine pentru organizarea unui asemenea eveniment la care să poată participa cât mai mulţi oameni. Nu poţi să te duci în mai sau în septembrie, noi am ales să desfăşurăm această manifestare în această perioadă, ca şi o sărbătoare a recoltei, să zicem”, a punctate edilul din Lehliu Gară. Evenimentul organizat la Lehliu Gară a fost un bun prilej de a mai scoate ceva profit şi pentru comercianţii prezenţi cu standuri pe stadionul oraşului, despre care edilul Iacomi speră că şi aceştia vor fi mulţumiţi în urma vânzărilor astfel încât la anul să vină şi mai mulţi.

Iulian Iacomi: “Eu mi-aş dori să vină şi Shakira!”

Cât despre cei care au făcut posibilă prezenţa pe scena de la Lehliu Gară a artiştilor, Mix Muzic Bucureşti România, edilul Iacomi ne-a spus că are o colaborare foarte bună de mai mulţi ani cu Marius Gavrilă. “Avem o colaborare foarte bună cu Marius Gavrilă, ne ştim de mult timp de prin anul 2000, el a apreciat acest lucru şi tocmai de aceea am avut pe scenă în toate aceste zile artişti de seamă ai scenei româneşti.

Citeste intreg articolul si vezi galerie foto pe www.editia.ro