Vocea deosebită a Alexandrei Uşurelu pe scenă la Callatis. Vezi VIDEO !

Ediţia din acest an a Festivalului “Callatis” s-a încheiat, duminică seara, 25 august, cu un spectacol incendiar desfăşurat sub deviza “Callatis Fest”, unde hiturile verii au răsunat în Portul Turistic. Cu o audienţă de câteva mii de persoane- români din ţară dar şi din diaspora-ultima seară a festivalului a stat sub auspiciile muzicii româneşti de calitate.

Liana Stanciu a fost cea care a prezentat programul, iar atmosfera de pe scenă a fost întreţinută de artişti importanţi din lumea muzicii din România.

Alexandra Uşurelu, olteniţeanca noastră, a urcat pe scena festivalului, Alexandra reuşind cu muncă, perseverenţă, ambiţie şi talent să păşească alte trepte spre mai sus către succesul muzical. Bobby Stoica si Mariano Castro sunt pianiştii alături de care Alexandra oferă dese spectacole. În ultima seară a festivalului Callaris artiştii au interpretat piesele „Acesta-i sufletul meu” şi „De-ai iubi mai mult”. “Au cântat mulţi artişti, unii au interpretat piesele lor pe care le auzim deseori pe posturile de radio, alţii coveruri ale altor piese pe care le auzim la radio, per total o seară de hituri, în care i-am admirat înainte de a mă urca pe scenă pe What’s Up, iar apoi, după ce am cântat, pe Mihai Mărgineanu. În ceea ce priveşte momentul nostru n-am cum să nu fiu subiectivă şi să nu spun că a fost cel mai sensibil, cel puţin pentru noi, pentru că am investit mult suflet în pregătiri, ca la fiecare concert de altfel, am vrut neapărat să cântăm live şi am reuşit să aducem şi decorul acolo, panourile şi tablourile pe care le luăm cu noi peste tot, pentru a reda atmosfera de poveste din spatele cântecelor.” ne declară frumoasa interpretă Alexandra Uşurelu.

callatis_09

Mariano Castro este pianistul argentinian al trupei Narcotango, nominalizat de două ori la premiile Latin Grammy. Acesta a avut privilegiul de a fi un fel de ambasador cultural al ţării sale şi de a călători în jurul lumii. El a învăţat tango de la bunica sa, iar senzualul dans i-a intrat în sânge încă de când era copil. Începând cu anii ’90 a contribuit la naşterea a ceea ce se numeşte „nuevo tango”, croit pe gustul noilor tineri. “În România am fost surprins să observ că oamenii sunt foarte similari cu argentinienii, foarte receptivi, sociabili.” declară Mariano pentru mass media.
Mariano Castro s-a născut în 1975, în Buenos Aires, Argentina. Studiile muzicale le-a început la vârsta de 11 ani. De-a lungul carierei sale ca interpret artistul a abordat diferite stiluri muzicale, cântând în formaţii de muzică rock, jazz, tango sau muzică clasică, fiind în acelaşi timp pianist şi chitarist. A participat la peste 20 de producţii muzicale cu numeroşi artişti. În 2004, Mariano Castro a înregistrat primul său album, „Solitando”, produs de Mike Strand. Din 2008 face parte din trupa Narcotango, care îmbină tango-ul cu muzica electronică. În 2009 şi 2010, împreună cu Narcotango, Mariano este nominalizat la premiile Grammy Latino, la categoria „cel mai bun album de tango”. Până în prezent a participat la festivaluri şi evenimente organizate în SUA, Canada, Brazilia, Ecuador, Italia, Elveţia, Germania, Portugalia, Rusia sau România. În cadrul turneelor sale a fost invitat să ia parte şi la diverse concerte educaţionale şi work-shopuri şi să vorbească participanţilor despre istoria tumultoasă a tango-ului.

DSC04818

Mihai (Bobby) Stoica s-a născut în 4 decembrie 1976. Din 1999, momentul în care a intrat în grupul Voltaj, se ocupă de sound-ul acesteia, fiind pasionat de muzică pe calculator. „Muzica m-a făcut să mă trezesc vioi în fiecare dimineaţă, să mă uit cu mulţumire în oglinda de la baie şi să merg cu drag la «locul de muncă»” declară Bobby Stoica unei publicaţii on line.

Ploieşteanul Bobby Stoica este pasionat de muzică de mic copil. El s-a mutat la Bucureşti, unde a absolvit Liceul “Ion Creangă”. Un tip popular, Bobby era ştiut de mai toţi elevii din liceu, căci el era băiatul care cânta la chitară, aproape zilnic, în curtea şcolii. La scurt timp după ce a venit în Bucureşti, Bobby a ajuns cunoscut pe piaţa muzicală. Bobby era considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri compozitori, chiar şi înaintea celebrului Marius Moga. A compus piese pentru mulţi artişti. Bobby are propriul studio de înregistrări. În acest moment, Bobby Stoica se ocupă intens de promovarea unor noi artişti, unul dintre aceştia fiind şi tânăra Alexandra Uşurelu.

Iubită foarte mult de public, dar mai ales de olteniţeni, Alexandra Ușurelu oferă celor care o ascultă ceea ce lipseşte mai tot timpul, într-o lume atât de agitată: relaxare, liniște sufletească și mai ales, zâmbetul pe buze.

Din toamna anului 2013, vocea Alexandrei Ușurelu se va auzi pe genericul telenovelei “Îngeri Pierduți”, cu ocazia colaborării cu trupa VUNK la melodia “Nopțile trec (doar visele rămân)”, duet ce se află pe albumul trupei, “Nu scapă nimeni (fără emoții)”, lansat în noiembrie 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=Y_lbwhGQQoc

De asemenea, Alexandra lucrează la primul album din carieră, alături de compozitorul și producătorul Bobby Stoica, pe care îl știm din spatele multor hituri ale artiștilor autohtoni.

Tot alături de Bobby, dar și de Mariano Castro a pus pe picioare un nou proiect ce are un decor special, o prezentare scenică de excepție, susținută de panourile decor cu tablouri, în care conținutul video proiectat și show-ul de lumini conceput special se armonizează perfect, creând senzația unică a unui concert într-un muzeu al poveștilor de iubire. Totul este o prestație artistică ce promite să rămână în sufletele iubitorilor de muzică, vorbind despre dragoste, despre oameni, despre sufletul fiecăruia.

http://www.youtube.com/watch?v=MciyPdEMJhA

Alexandra cucereşte publicul din primii ani ai adolescenţei
Înca de la 15 ani, de când urca prima dată pe scenă, Alexandra Uşurelu cucereşte publicul cu sensibilitatea sa, iar melodia interpretată îi aduce imediat primul succes. Mai apoi, se dezvoltă urmând cursuri de canto, în 2010 începînd colaborarea cu compozitorul Walter Dionisie.
Cu textul poetei Anca Oprescu, Walter îi compune muzica pentru “Preţul Corect”, piesă pe care este invitată de către Gabriel Cotabiţă să o interpreteze în iunie 2011, la Teatrul Odeon, în cadrul Galei “Femeia Contează”, moment care atrage atenţia îndrăgitei vedete de televiziune, Andreea Marin. Aceasta declară, urcându-se pe scenă impresionată, că doreşte să îi acorde o bursă tinerei pe care o compară cu Norah Jones. De aici, cariera Alexandrei înfloreşte, urmând o serie de emisiuni televizate în care Andreea Marin garantează pentru Alexandra.
Mai târziu,  în decembrie 2011, primeşte o propunere din partea lui Cornel Ilie (VUNK) de a colabora pentru duetul “Nopţile trec (doar visele rămân)”, duet ce apare ulterior pe albumul “Nu scapă nimeni (fără emoţii)” şi va apărea pe coloana sonoră a unui serial tv produs de Media PRO Pictures în 2013.
În februarie 2012, prin intermediul designerului francez Philippe Guilet pe care-l cunoaşte în cadrul unui eveniment la Ambasada Franţei la care este invitată să cânte, Alexandra începe colaborarea cu RFI Romania.
O lună mai tarziu are prima apariţie la Radio Zu, după care urmează o experienţă de concerte acustice. Din dorinţa de a aduce o bucurie copiilor mai puţin norocoşi şi din dragoste pentru copii, în luna iunie a anului 2012 lansează proiectul “În dar pentru copii”, prin care oferă concerte live, caritabile, alături de actorul Dan Bordeianu.
În toamna anului 2012 începe colaborarea cu Mariano Castro şi tot atunci începe colaborarea şi cu Mircea Rusu la piesa “Doi Straini”, la care filmează primul videoclip alături de Dan Bordeianu, clip lansat în decembrie 2012. În martie 2013, Alexandra o însoţeşte pe Andreea Marin în turneul “Din dragoste pentru femei”, susţinut de Şcoala Mamelor şi Avon.

O puteți urmări aici:

https://www.facebook.com/AlexandraUsurelu

http://www.alexandrausurelu.ro/

 

Laura Suzeanu