A.S.I.C.O. : „Şi în Olteniţa, strângerea câinilor în adăpostul preconizat a se înfiinţa, nu trebuie să fie o anticameră a morţii acestora, ci un mod civilizat, uman şi legal de a soluţiona o problemă dramatică”

Asociaţia pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor din Olteniţa – ASICO, animată de aceleaşi bune intenţii şi de dorinţa de colaborare, salută iniţiativa administraţiei locale şi preocuparea acesteia pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din oraşul nostru.

Totodată, o spunem din nou, răspicat şi fără echivoc, că suntem împotriva omorârii acestor animale, fie şi prin eutanasiere, practică pe care o calificăm ca inumană şi anticreştinească.

Eutanasierea, pe care Curtea Constituţională, împotriva propriei opinii anterioare, o califică acum constituţională, nu este obligatorie, cum din păcate o consideră o parte a opiniei publice şi a administraţiilor locale.

Şi în Olteniţa, strângerea câinilor în adăpostul preconizat a se înfiinţa, nu trebuie să fie o anticameră a morţii acestora, ci un mod civilizat, uman şi legal de a soluţiona o problemă dramatică, acumulată în ani, a animalelor şi a noastră, deopotrivă.    În acest sens, membrii asociaţiei noastre, dar şi alţi iubitori de animale pe care îi  invităm să ni se alăture, în colaborare cu primăria, vom face tot ce ne stă în putinţă să ţinem în viaţă câinii din adăpost, asigurându-le, în limita posibilităţilor noastre, hrana şi îngrijirea necesare.

foto arhiva: www.olteniteanul.ro

foto arhiva: www.olteniteanul.ro

Totodată, milităm pentru sterilizarea şi adopţia câinilor, metode umane şi legale pentru salvarea lor, încercând să punem în practică principiul „ în fiecare curte un câine, un prieten şi un paznic de nădejde”.

Pentru început,  cu sprijinul medicului veterinar Sergiu Nerşidan, prin cabinetul său din str. Argeşului, avem posibilitatea sterilizării gratuite a unui număr de 20 de câini, rămânând ca, ulterior, să identificam şi alte oportunităţi în acest sens. Nu e mult, dar este un început !

De asemenea, solicităm administraţiei locale să nu pună în practică capturarea câinilor până nu se îndeplinesc toate condiţiile legale pentru adăpostirea acestora, fiind astfel asiguraţi că nu ne vom mai confrunta cu gravele abuzuri şi atrocităţi de la începutul anului, care ne-au expus oraşul unui virulent oprobiu public intern şi internaţional.

Şi încă o dată, eutanasierea nu e obligatorie ! Să punem omenia înaintea barbariei,  civilizaţia înaintea primitivismului, viaţa înaintea morţii !

Comunicat de presa,
ASOCIAŢIA PENTRU SALVAREA ŞI ÎNGRIJIREA CÂINILOR
OLTENIŢA – ASICO