Cei 12 consilieri olteniţeni prezenţi în şedinţă extraordinară doresc cumpărarea energiei electrice în ringul bursier

Consilierii olteniţeni s-au întâlnit într-o şedinţă extraordinară zilele trecute pentru a aviza o hotărâre pentru aprobarea documentelor necesare achiziţionării de energie electrică de către municipiul Olteniţa în calitate de consumator eligibil.

Sumele cheltuite cu energia electrică sunt destul de mari pentru primărie şi unităţile din subordinea consiliului local, expunerea de motive pentru aprobarea de documente pentru achiziţionarea energiei electrice arătând şi faptul situaţiei economică actuală impune luarea unor măsuri pentru reducerea cheltuielilor actuale.
Legislaţia actuală permite schimbarea furnizorului de energie electrică pentru obţinerea de pe piaţă a energiei la un preţ mai scăzut.
Propunerea presupune un ordin privind procedura de iniţiere a cumpărării de energie electrică în ringul bursier, caietul de sarcini pentru achiziţionarea energiei electrice de către Olteniţa în calitate de consumator eligibil, contractul cadru pentru vânzarea-cumpărarea energiei electrice de către municipiul nostru.
Consilierii prezenţi în şedinţa extraordinară de săptămâna trecută au mai aprobat prin această hotărâre şi comisia ce va urmări tranzacţionarea online (www.disponibil.ro) de la Bursa Română de Mărfuri, care va hotărî asupra achiziţionării de energie electrică. S-a mai aprobat inclusiv licitaţia/tranzacţia în ziua de 1 noiembrie 2013 la Bursa Română de Mărfuri pe piaţa de disponibil în ringul energiei electrice. Primarul Petre Ţone va semna toate documentele ce vor rezulta în urma tranzacţionării de la Bursa Română de Mărfuri.

Comisia care va urmări tranzacţionarea online de la bursă pentru achiziţionarea energiei electrice va fi formată din Petre Ţone (primar), Mihai Manciu (viceprimar), Manuela Crîngaşu (director Direcţia Economică Primăria Olteniţa), Carmen Ruse (consilier Direcţia Economică Primăria Olteniţa), Marius Buzoianu (consilier municipal), Octavian Stanciu (specialist, reprezentant al SC Electocynic Grup SRL Bucureşti), un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice.

sedinta extra 23 oct 014

La şedinţa extraordinară au fost prezenţi 12 consilieri care au votat în unanimitate Hotărârea privind aprobarea de documente necesare achiziţionării de energie electrică de către municipiul Olteniţa în calitate de consumator eligibil.