Cetăţeni bulgari prinşi săvârşind infracţiuni pe malul românesc al Dunării

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa au depistat şi reţinut în urmă cu două zile doi cetăţeni bulgari care pescuiau la 50 de metri de malul românesc al fluviul Dunărea.

foto: lupamea.ro

foto: lupamea.ro

Poliţiştii de frontieră se afalu la orele după amiezii în timpul executării misiunilor de supraveghere şi control specifice serviciului acestora. Două persoană de sex masculin care pescuiau cu trei plase de pescuit în lungime totală de 200 m în apele fluviului Dunărea, foarte aproape de malul românesc au fost observate imediat. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că persoanele în cauză sunt cetăţeni bulgari, cu domiciliul în loc Silistra şi Garvăn. Aceştia au intrat în ţară cu ajutorul unei bărci prin trecerea ilegală a frontierei de stat, cu intenţia de a pescui în fluviul Dunărea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, comisar şef Vasile Chiru, persoanelor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de “ intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, “nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial”, “deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a uneltelor de pescuit comercial“.

Cetăţenii bulgari au fost predaţi autorităţilor bulgare în baza protocolului de readmisie încheiat între cele două state.

 Laura Suzeanu