Doi pescari au fost prinşi pe pas greşit „în plasă” de Poliţia de Frontieră Olteniţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Serviciul Poliţiei de Frontieră Olteniţa au depistat în zona de competenţă două persoane de sex masculin care pescuiau cu zece plase monofilament. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Frontieră (S.P.F.)

2pescari

 

Pe 9 octombrie a.c., ora 08.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa, judeţul Călăraşi, au depistat pe canalul Scoiceni, pe direcţia km. fluvial 403, pe cetăţenii români Liviu M. şi Marian E. în vârstă de 22, respectiv 23 ani, care pescuiau. În urma cercetărilor a rezultat faptul că aceştia foloseau la pescuit un număr de zece plase de tip monofilament, cu o lungime totală de 470 metri.
Potrivit aceleiaşi surse, instrumentele de pescuit în valoare de 740 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar persoanelor în cauză li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de  deţinerea si utilizarea  uneltelor de plasa de tip monofilament.