Împletituri, origami, orientare sportivă şi flashmob la Zilele Educaţiei Non-Formale de la Olteniţa

Zilele Educaţiei Non-Formale au oferit un prilej de activitate pentru ziua de sâmbătă, 12 octombrie. În Parcul Mare, în interiorul căsuţei portocalii din Oltenița, s-au desfăşurat acţiuni cu ateliere de educație non – formală. Profesorii formatori au fost alături de practicieni. La atelierul de modelaj Geta Paraschiv preşedintele Clubului Sportiv “Tai Sabaki” a fost alături de cei care au realizat împletituri. La atelierul de origami, Bogdan Andrei Niculiță şi Carina Lazăr, voluntari în O.N.G.-ul „Pas în Viitor” şi-au dovedit aptitudinile alături ce ceilalţi participanţi. Alte ateliere desfăşurate au fost cel de orientare turistică, formator Marcel Paraschiv, membru al Clubului Sportiv “Tai Sabaki” Oltenița, flashmop cu Reşat Gorneanu.

SAM_4822

Materialele pentru ateliere au fost procurate din sursele oferite de O.N.G.-ul PAS în Viitor  și Clubul Sportiv “Tai Sabaki” Oltenița.

Timp de trei ore, copii au râs, au dansat, au ascultat muzică, dar au și lucrat. Lucrările realizate, creaţiile din ateliere au fost oprite de copii. “Scopul acțiunii este dezvoltarea altor modalități de comuncare, lucrul în echipă. De asemenea, am urmărit să punem în situații inedite, de formatori pe doi voluntari, pentru a observa daca se descurcă și de a găsi soluții pentru rezolvare acestora. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și fiți convinși că rezultatele acestei munci se vor vedea in timp.” declară reprezentantul ONG-ului, prof. Liliana Niculiţă. Aceasta a făcut şi deschiderea atelierelor. După închiderea ediţiei, copiii au declarat că au rămas foarte încântați, cerându-le organizatorilor să se mai desfăşoare astfel de activități mai des sau chiar în fiecare zi de sâmbătă.

SAM_4909

Parteneri  în această acțiune au fost Asociația Județeană Sportul pentru Toți, Clubul Sportiv “Tai Sabaki” Oltenița și Dunăre.edu.

 Laura Suzeanu