VIDEO * Iubitorii de cultură olteniţeni au făcut cunoştinţă cu a treia carte despre îndumnezeire a lui Alexandru Oblu

Joi, 24 octombrie, Biblioteca Orăşenească a municipiului Olteniţa s-a întâlniti cu oameni de carte, cititori, elevi, profesori. Invitaţia a fost făcută de Alexandru Oblu, autorul cărţii Dacodeoumanismul, a treia apariţie editorial, în care acesta exprimă viziunea îndumnezeită a viitorului românilor. “Deoumanismul este un concept ideologic, un concept doctrinar. În traducere liberă înseamnă umanism îndumnezeit. De ce cred eu că a fost necesară construcţia aceasta? Pentru că în actuala epocă a globalizării criminale, care vrea să modifice omul şi să-l ucidă până la urmă, vorbim de omul creat de Dumnezeu, cel din genomul primar care a primit harul dumnezeiesc, pentru că omul este îndumnezeit în specie, nu este îndumnezeit în persoană. Nu numai Hristos este îndumnezeit.” susţine Alexandru Oblu în faţa invitaţilor săi. În volumul prezentat şi lansat la Olteniţa, autorul susţine că la a doua Sa venire, Hristos este fiul Daciei. “Este a treia carte care vine să arate lumii că Hristos la a doua lui venire este fiul Daciei. Acest deoumanism total nu este numai împotriva catolicismului…şi oamenii sunt îndumnezeiţi pentru că au primit la naştere harurile lui Dumnezeu care înseamnă sensibilitate, raţiune, creativitate în concret şi abstract. Omul este creativ în concret şi în abstract. În concret punând mâna pe material şi modificându-l după cum are nevoie să o facă şi abstract pentru că se duce cu harurile pe care i le-a dat Dumnezeu şi creează sisteme filozofice, explicaţia lumii, rosturile lumii, de la el până în străfundurile începutului şi până în timpii viitorimii pe care nu îl cunoaşte nimeni, dar îl bănuim.” mai spune creatorul Deoumanismului. Acesta a continuat să ofere mai multe lămuriri cu privire la noua sa carte, Dacodeoumanismul, lansată de curând şi la Slobozia. Alexandru Oblu a vorbit auditoriului despre cele trei familii care conduc lumea, despre noua ordine mondială,despre faptul că cei care conduc urmăresc să facă din oameni sclavi, fiinţe fără opinie, fără manifestări sociale, fără identitate. Au urmat apoi expunerea şi cuvântul celor care au dorit să-şi exprime propriile opinii cu privire la talentul în condei al lui Alexandru Oblu, cu privire la noua sa apariţie editorială sau vizând întreaga sa operă. Au fost şi întrebări, doi dintre elevii Liceului Neagoe Basarab făcând deliciul scriitorului.

lansare carte alex oblu 004

lansare carte alex oblu 024

Alexandru Oblu s-a născut la 25 iulie 1947. A absolvit  liceul, „Alexandru Sahia”, la Olteniţa, în anul 1966. În 1967 a reuşit examenul la Facultatea de Filologie din Baia Mare. După anul II acesta a abandonat facultatea, pentru că nu a reuşit să treacă de examenul restant la obiectul de studiu numit „Socialism ştiinţific”.
De când a întrerupt studiile şi până astăzi, Alexandru Oblu a activat în Cultură, Învăţământ, Presa scrisă şi audio, a fost funcţionar şi tehnician A.D.T. la câteva instituţii şi întreprinderi din Călăraşi şi Ialomiţa. Munca a început-o ca bibliotecar şi profesor suplinitor, a continuat ca instructor metodist la Casa de Cultură din Călăraşi, apoi s-a specializat ca tehnician în transporturi, funcţie pe care a practicat-o inclusiv în străinătate, pe şantierul ARCOM din Turkmenia (Şatlâk, Serax) şi Armenia (Leninakan). A publicat din 1967 până astăzi, a debutat în publicistică cu poezie, a scris reportaje, materiale de analiză şi investigaţie, proză literară scurtă, foiletoane, etc. A colaborat cu Ziarul Judeţean Baia Mare, Revista studenţească „NORD”, Îndrumătorul cultural, Tribuna Ialomiţei, Vremuri Noi, Dialog, Oglinda de Călăraşi, Jurnalul de Călăraşi, Evenimentul de Călăraşi, Exclusiv, Arena, reviste ale unor cenacluri judeţene etc;
A fost editorialist la Evenimentul, senior-editor la Jurnalul şi Arena, iar o vreme director la „Oglinda de Călăraşi”. De curând autorul a absolvit Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti. În prezent, Alexandru Oblu este pensionar şi colaborează ca senior editor la „Avangarda”. Alexandru Oblu s-a stabilit alături de soţia sa în municipiul Călăraşi. Au împreună o fată, inginer în Statele Unite ale Americii.

Alexandru Oblu a publicat în decembrie 2006 „Deoumanismul şi partidul meritocraţilor euromâni”, apariţie pe care, a postat-o şi pe internet în domeniul propriu www.deoumanism.ro
În aprilie 2011 a oferit cititorilor cartea la care a lucrat mai mult de 10 ani, „Deoumanismul, al patrulea val”.
În data de 6 octombrie 2011, Academia Dacoromână Bucureşti i-a conferit lui Alexandru Oblu titlul ştiinţific de Doctor în Filosofia Politică Dacoromânească.

Deoumanismul este un brand românesc original, cu paternitate semnată Alexandru Oblu, este întâia formulă teoretică a democraţiei integrale şi integre.
Alexandru Oblu va mai face câteva lansări ale cărţii sale, următoarea va avea loc la Călăraşi, după care vor urma cititorii şi iubitorii de carte din sud-estul ţării.

Laura Suzeanu