Oltenita: Gala Cantecului Romanesc la Ziua Recoltei 2013 | Vezi VIDEO

Olteniţa Veche a sărbătorit, pentru al cincilea an consecutiv, Ziua Recoltei. Este o acţiune care se adresează, în primul rând, celor care îşi muncesc pământul şi se bucură de roadele pe care le culeg, după un an agricol.

Plin de belşug a fost acest an, după cum ne-au spus oamenii prezenţi cu produsele proprii la vânzare. De altfel, mărturie a stat chiar multitudinea de legume şi fructe, din standurile expuse.

Cetatenii au putut servi contra cost şi preparatele traditionale romanesti ale micilor intreprinzatori olteniteni. Nu au lipsit paharele de bere, micii si carnaciorii la gratar.

Incepand cu orele 15:00, televiziunea „TV-H” a transmis in direct „Gala Cantecului Romanesc”, un regal folcloric ce a adunat pe scena amplasata langa statia Petrom peste 20 interpreti de muzica populara romaneasca.

” Ziua Recoltei inseamna o petrecere pentru oamenii ce muncesc pamantul. De la an la an, organizarea este tot mai buna, anul acesta avem peste 25 de interpreti de muzica populara pe scena. In opinia cetatenilor, recolta de anul asta este cea mai buna din ultimii 10 ani insa oamenii sunt nemultumitii de pretul pe care il primesc pe produsele proprii. Oltenitenilor le doresc tot binele din lume si sa fie putin mai ingaduitori ” ne-a declarat intr-un interviu primarul municipiului Oltenita, Petre Tone.

Evenimentul s-a incheiat in jurul orelor 20:00 cu un foc de articifii.

Marius Dociu