Parcul Central Olteniţa va găzdui mâine un mănunchi de activităţi extra-şcolare

Mâine, sâmbătă, 12 octombrie, O.N.G. „Pas În Viitor” în parteneriat cu dunare.EDU  şi Asociaţia „Clubul sportiv Tai Sabaki” Olteniţa organizează în rondul din Parcul Central şi la sediul dunare.EDU (căsuţa galbenă) câteva activităţi de relaxare, creaţie, orientare turistică.

Sediul Dunare.Edu | foto: facebook

Sediul Dunare.Edu | foto: facebook

Între orele 10,00 şi 12,00 arre loc atelierul de origami şi împletituri. Origami, arta japoneză a împăturirii hârtiei, modelării şi colorării ei prin imitarea diferitelor forme abstracte, obiecte înconjurătoare sau chiar creaturi vii este o activitate extrem de eficientă pentru dezvoltarea emoţională, fizică, intelectuală, comportamentală sau socială a copiilor şi reprezintă o metodă garantată de distracţie şi relaxare în timpul liber. Între orele 12,00-14,00 se va desfăşura activitatea de orientare turistică, iar începînd cu ora 13,30 un curs de educaţie non-formală ce dezvoltă lucrul în echipă va fi savurat de tineri în căsuţa portocalie din parc.
Cei care doresc să participle au la dispoziţie tot ce au nevoie, iar obiectele realizate vor fi oferite cadou de organizatori.
Participanţii primesc diplome şi adeverinţe de voluntar.
În deschidere, participanţii vor asista la o demonstraţie de dans oferită de unul din seniorii  olteniţeni, un pasionat al dansului.

1380328_512720612151899_2144900538_n

În 2013 Ziua Educaţiei Nonformale este din nou cea mai lungă zi a anului şi se desfăşoară începând din dimineaţa zilei de 11 octombrie şi va dura până în seara zilei de 12 octombrie, continuând tradiţia începută la cea de a doua ediţie din 2012.

Laura Suzeanu