Rompetrol a demarat în spitalul olteniţean un program de responsabilitate socială pentru modernizarea Secţiei de Pediatrie

Un proiect important de sănătate se derulează în prezent în Spitalul Municipal Olteniţa.

Scopul proiectului este acela de a creşte cantitativ şi calitativ dotările de urgenţă din cadrul secţiei de pediatrie, prin achiziţionarea de aparatură medicală corespunzătoare, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare pentru copiii din municipiul Olteniţa şi localităţile limitrofe. Astfel se vor achiziţiona un pat acţionat electric la secţia de pediatrie-terapie intensivă pentru îngrijirea copiilor imobilizaţi la pat sau cu o mobilitate redusă; un injectomat în scopul reducerii riscurilor în timpul infuziei; un defibrillator; materiale necesare renovării unei rezerve, inclusiv grup sanitar şi spălator din secţia de “Pediatrie” a Spitalului Municipal Olteniţa. “Scopul programului „Împreună pentru fiecare” este un program de responsabilitate socială. Ne ajută foarte mult pentru creşterea calităţii actului medical, realizarea confortului pacienţilor noştri mici şi internaţi, pentru creşterea calităţii actului medical. Avem aproximativ 1600 de internări pe an, 8800 prezentări la camera de gardă. Avem bani foarte puţini pentru dotarea cu aparatură medicală, care să satisfacă cerinţele actuale, ne vin mulţi medici rezidenţi şi trebuie să le creăm şi lor confort să le dea încredere că au cu ce salva viaţa copiilor. Ne va ajuta mult acest program pentru că ştim că instalaţia sanitară este învechită. Tot datorită Rompetrol vom avea un pat de reanimare cum se impune de normele europene, ce poate mobiliza un pacient care este în comă, apoi un injectomat care reglează numărul de picături perfuzate şi la adult, dar la copii mai ales trebuie să fim foarte atenţi şi un defribilator. Ne bucurăm să avem asemenea parteneri şi să fie olteniţeni, să nu ne sprijine oameni din afara oraşului, mai ales că deservim aproximativ 75.000 de locuitori…Mai avem o dorinţă să facem Centrul de Primiri Urgenţe. Sperăm cu aceeaşi firmă să facem reamenajarea. Oricum, ministerul (Ministerul Sănătăţii n.r.) nu are bani anul acesta 2013, pentru că ei vor face dotarea cu aparatură, ei vor plăti angajaţii, ei vor  asigura medicamente şi materiale sanitare. Şi am mai fi avut în plan să facem un heliport în curtea spitalului. Am chemat de la aviaţie au spus că ne încadrăm pentru pistă, asta în situaţia în care am avea Centrul de Primiri Urgenţe, se iese prin spate direct la elicopter. Asta o spun din punctul meu de vedere ca pediatru, pentru că am salvat foarte multe vieţi, mici, nou născuţi, care s-au născut grav şi a trebuit să plece cu ei la o maternitate de gradul 3 din Bucureşti şi i-am salvat. Sper în continuare să existe oameni de bine dar sunt foarte puţini la ora actuală în Olteniţa.” declară directorul spitalului Olteniţa, dr. Liana Petculescu.

 

Conform planului propus, principalele activităţi sunt achiziţia şi furnizarea echipamentelor/dotărilor, achiziţia materialelor pentru renovare şi renovarea efectivă, promovarea proiectului prin intermediul a trei întâlniri cu elevii din şcoli şi licee, promovarea prin intermediul radio,  TV şi internet, promovare-distribuire căni, tricouri şi flyere cu ajutorul a 30 voluntari. Rezultatele aşteptate sunt creşterea calitativă şi cantitativă a dotărilor de urgenţă din cadrul secţiei de pediatrie prin achiziţionarea de aparatură medicală corespunzătoare, creşterea gradului de confort şi siguranţă în executarea actului medical, creşterea gradului de încredere al pacienţilor în serviciile oferite de Spitalul Municipal Olteniţa, conştientizarea populaţiei în ceea ce priveşte importanţa sprijinirii în vederea îmbunătăţirii condiţiilor din Spitalul Municipal Olteniţa.

Laura Suzeanu