VIDEO * Senatorul PNL Iulian Dumitrescu: „Pariul României pentru 2014-2020 e o absorbție a fondurilor europene de 100%”

Senatorul PNL Iulian Dumitrescu susține că pariul României pentru următorul ciclu financiar european este absorbția fondurilor europene în ritm de 5-6 miliarde anual și că, la o rată de absorbție de 100%, țara noastră ar fi pe creștere economică și nu ar mai avea nevoie de un acord cu FMI.

Iulian Dumitrescu, senator PNL

Iulian Dumitrescu, senator PNL

”În 2014-2020, avem de cheltuit 40 de miliarde de Euro din fonduri europene, asta înseamnă 5-6 miliarde de Euro pe an. Gândiți-vă că am luat un împrumut de la FMI mult mai mic pentru un an de zile. Vă dați seama ce impact ar putea să aibă o rată mare de absorbție asupra vieții și asupra economiei. Există sprijin total din partea tuturor partidelor din acest punct de vedere. Gândiți-vă că nu am mai avea nevoie de acord cu FMI, că am avea creștere economică stimulată de absorbție. Creșterea economică ar genera noi locuri de muncă, noi venituri suplimentare la bugetul de stat, asta înseamnă că atunci poți să reduci fiscalitatea, care să genereze altă creștere. Practic, pariul României pentru 2014-2020 este o rată de absorbție a fondurilor europene de 100%”, a declarat parlamentarul liberal la emisiunea Capital TV.

În opinia lui Iulian Dumitrescu, absorbția fondurilor europene, ca măsură ce poate genera un impact major asupra creșterii economice, reprezintă o prioritate pentru PNL: ”Vorbind despre măsurile de creștere economică, acestea ar putea fi: reducerea fiscalității, și după cum știți, nu prea există la ora asta spațiu fiscal, se vorbește de scăderea CAS-ului cu 3%, dar o să vedem în bugetul anului viitor; am mai avea ca posibilitate relansarea creditării, dar și aici sunt probleme, știți bine că Banca Națională a scăzut dobânda de politică monetară ca să stimuleze creditarea, însă rezultatele se lasă așteptate; și a mai rămas, ca singura măsură care poate să aibă un impact major asupra creșterii economice, care reprezintă o prioritate a PNL, absorbția fondurilor europene”.

surse: realitatea.net, b1.ro