Ministerul Sănătăţii ar putea finanţa investiţii sau achiziţii de aparatură şi materiale pentru spitalul olteniţean dacă Consiliul Local cofinanţează între 3 şi 5 %

Spitalul Municipal Olteniţa va beneficia de altă aparatură medicală potrivit unei hotărâri ce prevede alocarea unei sume de bani. Aşadar, Hotărârea privind aprobarea dotării cu aparatură medicală a Spitalului Municipal Olteniţa şi alocarea sumei din bugetul local necesar cofinanţării a 20% din valoarea totală a bunurilor ce se achiziţionează, prevede aprobarea cu aparatură a spitalului potrivit listei ce constituie anexă din prezenta hotărâre, valoarea totală a bunurilor achiziţionate fiind egală cu echivalentul în lei a 970.300 euro fără TVA. Potrivit aceleiaşi hotărâri, se aprobă cofinanţarea dotării prevăzută la art.1 din bugetul local cu 20% din valoarea totală a bunurilor ce se achiziţionează.

foto: olteniteanul.ro

foto: olteniteanul.ro

Consilierul Costinel Milescu oferă o soluţie ce se putea propune de altfel, acesta luând în calcul Legea Sănătăţii, care prevede că ministerul de resort poate să finanţeze investiţii sau achiziţii de aparatură şi materiale, dacă Consiliul Local cofinanţează între 3 şi 5 %. “Atunci chiar dacă nu facem sau facem aceste cheltuieli, e bine să fie prinse în bugetul pe 2014, să se facă intervenţii către Ministerul Sănătăţii pentru eventuale alimentări. Noi vom fi primii care respectăm legea, punând între 3 şi 5 % la capitolele “reparaţii capital şi echipamente”. Nu ne încurcă cu nimic, nu ne obligă cu nimic, dar este bine să facem intervenţii să avem prinşi aceşti bani.” susţine Milescu, propunere cu care primarul Ţone este de acord.