Programul Rompetrol “Împreună pentru fiecare” a continuat la Olteniţa în şcolile gimnaziale

Copiii au învăţat cum trebuie să se ferească de microorganisme transmiţătoare de boli

impreuna spital scoala 010

Rompetrol a demarat un program de responsabilitate socială la secţia de pediatrie a Spitalului Olteniţa, primele acţiuni în colaborare cu Primăria Olteniţa şi Spitalul Municipal fiind mediatizate la începutul lunii octombrie.

Scopul proiectului este acela de a creşte cantitativ şi calitativ dotările de urgenţă din cadrul secţiei de pediatrie, prin achiziţionarea de aparatură medicală corespunzătoare, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare pentru copiii din municipiul Olteniţa şi localităţile limitrofe.

impreuna spital scoala 024

Programul „Împreună pentru fiecare” a continuat zilele trecute cu o informare a elevilor de şcoli gimnaziale cărora li s-au alăturat profesori şi directori. Aşadar reprezentanţi ai Primăriei Olteniţa care se ocupă de acest proiect, alături de trei asistente medicale din Spitalul Olteniţa au mers în şcolile Spiru Haret, Profesor Lucian Pavel şi Şcoala Gimnazială nr. 6, pentru a oferi elevilor date importante despre cum să se protejeze de microbi, cum să îşi păstreze sănătate şi să nu ofere portiţă de intrare pentru boli, în special cele transmisibile.
Asistentele medicale au fost cele care au oferit detalii privind sănătatea umană, elevii primind şi câteva pliante informative, alături de chestionare.

impreuna spital scoala 013

Programul naţional al Rompetrol ajută foarte mult pentru creşterea calităţii actului medical, realizarea confortului pacienţilor de spital mici şi internaţi, pentru creşterea calităţii actului medical.

Împreună pentru fiecare este un program destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului.

Programul oferă ONG-urilor, autorităţilor locale şi persoanelor cu atitudine civică posibilitatea înscrierii de proiecte menite să ridice calitatea vieţii şi protecţia mediului din comunităţile locale.

Grupul Rompetrol a lansat astfel a 5-a ediţie a programului naţional de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare. În perioada 2009-2012, Grupul a acordat granturi în valoare de 1 million USD şi a susţinut implementarea a 71 de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului, beneficiarii direcţi şi indirecţi fiind de aproximativ 250.000 de persoane. Noutatea ediţiei din acest an constă în adăugarea unui nou domeniu, cel al inovaţiei în sănătate şi mediu, cu o finanţare de 100.000 RON. Celelalte două categorii bugetare sunt de 15.000 RON (pentru proiecte educaţionale) şi 45.000 RON (pentru proiecte ce presupun renovarea şi dotarea unităţilor medicale sau activităţi de conservare şi menţinere a condiţiilor de mediu existente la nivel local).

Laura Suzeanu