Proiectul “Mov(i)e that Matters” descoperă talente şi deschide oportunităţi tinerilor olteniţeni de la Liceul “Nicolae Bălcescu”

Asociaţia „Social Art” este o organizație non-guvernamentală ce reunește specialiști din domeniul producției video, cu o bogată experiență de lucru în mediul asociativ. Tinerii asociaţiei au lucrat cu echipe de liceeni din Olteniţa, alături de alţi adolescenţi din Mihăileşti şi Valea Strezii. Tinerii s-au mobilizat şi au reuşit să depună primele lor proiecte în cadrul Programului Naţional „Tineret în Acţiune“, sub acţiunea “Iniţiative ale Tinerilor”.

Duminică a avut loc Gala de decernare a premiilor “Mov(i)e that Matters” în Sala Mare a Primăriei Olteniţa. Pentru tinerii care au participat la proiectul „Mişcarea care contează – Mov(i)e that matters“ totul a fost o experienţă atât de scriere a unui proiect, cât şi de viaţă. S-a deschis astfel posibilitatea de a da şi folosi mai departe ce au învăţat, dar şi de implicare a întregii comunităţi într-o experienţă de educaţie nonformală 100% locală.

Tineret in Actiune Gala Balcescu 025

Echipa de tineri care s-a ocupat de producţia unor filmuleţe, a participat pe parcursul verii la o serie de activităţi organizate în cadrul proiectului naţional, derulat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul „Tineret în acţiune“. Promotorul acestui proiect este grupul informal de tineri reprezentat de Cătălin Palavescu.

Toţi tinerii au participat la sesiuni de formare unde educaţia nonformală s-a împletit în mod armonios cu introducerea în scenaristică şi regie, tehnică de filmare şi direcţii antreprenoriale bazate pe vastul domeniu al producţiei audio-foto-video.

Echipa de tineri care s-a ocupat de producţia filmelor “Furt prietenesc“ şi “Dincolo de cuvinte” a participat pe parcursul verii la o serie de activităţi organizate în cadrul proiectului.

movie

„Dincolo de cuvinte” – castigatorul marelui premiu | foto captura

Profesor de istorie şi consilier educativ Liliana Niculiţă a fost alături de tinerii liceeni pe tot parcursul derulării activităţilor, proiectul fiind demarat anul trecut.

Misiunea asociaţiei “Social Art” este de a forma, consolida şi promova identităţi comunitare româneşti, contribuind astfel la dezvoltarea de reţele în domeniul cultural-artistic, educaţional, sportiv şi protecţia mediului înconjurător. Asociaţia subliniază importanţa apartenenţei la comunitate şi contribuie la dezvoltarea valorilor civice.

Laura Suzeanu